Perussuomalaisten Laura Huhtasaari kehuu Trumpia, mutta kannatti toista miestä presidentiksi

Laura Huhtasaari kertoo ennustaneensa Donald Trumpin voiton jo maaliskuussa.

Laura Huhtasaari on mielissään Donald Trumpin hyvältä näyttävästä ennusteesta.

9.11.2016 8:13

KANSANEDUSTAJA Laura Huhtasaari (ps) uskoo, että republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump palauttaa maan vahvaan globaaliin asemaan, jos hän voittaa maan vaalit.

– Nythän näyttää siltä, että Trump voittaa, itsehän ennustin sen jo maaliskuussa, Huhtasaari muistutti Yhdysvaltojen Helsingin-lähetystön vaalivalvojaisissa, jossa ISTV haastatteli häntä.

– Hän ei kumarra oikealle eikä vasemmalle. Maa haluaa selvästi vahvan johtajan, joka ajaa ”Amerikka ensin”-ajattelua.

Huhtasaari uskoo Trumpin palauttavan työpaikkoja maahan neuvottelemalla kansainvälisiä kauppasopimuksia uusiksi.

– Kansainvälinen kauppa on monimutkainen asia. Kiina on vienyt paljon työpaikkoja maasta. Vastavuoroisuus on tärkeä asia, ja amerikkalaiset ovat tyytymättömiä kauppasuhteisiin. Trump haluaa palauttaa työpaikkoja ja liiketoimintaa omaan maahan. Hän on isänmaallinen kapitalisti.

Huhtasaari kertoo kannattaneensa itse republikaanien Ben Carsonia presidentiksi, mutta Trump oli selvä valinta verrattuna Hillary Clintoniin.

– Uskon, että Trump on oikeasti itsenäinen. Hän ei ole rahaeliitin nuorassa vaan on oikeasti itsenäisesti ajatteleva, Huhtasaari painottaa.

Huhtasaari muistuttaa myös, että Trumpin valinta vaikuttaisi merkittävästi henkilövalintoihin eri tehtäviin kansainvälisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?