Suomalainen norsunluukoira Rokka esiintyy Leonardo DiCaprion tuottamassa dokumentissa

Julkaistu:

Labradorinnoutaja Rokka on koulutettu haistamaan norsunluuta.
Elokuvatähti Leonardo DiCaprion tuotamassa The Ivory Game -dokumentissa nähdään myös suomalainen norsunluukoira Rokka. Netflixin alkuperäisdokumentti on ilmestynyt 4.11.

Rokan Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä kerrotaan, että Rokka löytää dokumentissa ratkaisevia todisteita norsunluukauppiaan autosta.Ilta-Sanomat on aiemmin kertonut norsunluukoira Rokasta, joka auttaa suojelemaan norsuja Tansaniassa. Afrikassa norsukannat ovat pudonneet alle puoleen 10 vuoden aikana ja afrikannorsua uhkaa sukupuutto.

Alla olevalla videolla kuvamateriaalia Team Rokan Tansanian-matkasta. Videon on tuottanut Tommi Ketonen / Tuotantoyhtiö Arkhimedeen Piste Oy.Labradorinnoutaja Rokka on entisen poliisimiehen Toni Lahtisen koira. IS haastatteli Lahtista juuri ennen kuin kaksikon oli määrä lähteä Tansaniaan. Lahtinen kertoi tuolloin, että norsunluun haistaminen on koiralle vaativa tehtävä.

– Se on vaativa haju. Jos vertaa huumausaineisiin, niin ihminen voi haistaa esimerkiksi kannabiksen nenällään. Jos vertaa ampuma-aseisiin, koira pystyy hakemaan ruutisavuhajun aika helposti. Esimerkiksi Rokka monissa harjoituksissa, joissa oli isossa varastossa 15 metrin päässä kivääri, meni jo ovelta ilman hajun perusteella sinne ja merkkasi sen. Kun oli vastaava harjoitus norsunluulla, sen piti käydä koko alue läpi ja vasta kun sen nenä osui alle 50 sentin päähän tästä, se sai hajun, Lahtinen kertoi tuolloin.

Alla olevalla trailerilla vilahtaa myös Rokka.Dokumenttisarja Team Rokasta Ylellä alkaen 8.11.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt