Matti, 65, nousi lihatiskiltä hyvin tienaavaksi Citymarket-kauppiaaksi – menestyksen salaisuus oli yksinkertainen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Matti, 65, nousi lihatiskiltä hyvin tienaavaksi Citymarket-kauppiaaksi – menestyksen salaisuus oli yksinkertainen

K-kauppias Matti Himberg oli mukana perustamassa Vantaan Flamingon kylpylää.

K-kauppias Matti Himberg oli mukana perustamassa Vantaan Flamingon kylpylää.

Julkaistu: 2.11.2016 17:36

Yksi kaupan alan menestyneimmistä on jo vuosia ollut Vantaan Jumbon K-citymarketin kauppias Matti Himberg.

VUODEN 2015 verotiedot julkaistiin tiistaina. Verottajan tiedoista selviävät myös Suomen menestyneimpien kauppiaiden tulot. Eräs parhaiten tienaavista Citymarket-kauppiaista on vantaalainen Matti Himberg, joka sai ansiotuloja 199 785 euroa. Pääomatuloja hänellä oli viime vuonna 340 996 euroa eli yhteenlasketut tulot olivat 540 781 euroa.

Vuonna 2014 Himbergin yhteenlasketut tulot olivat yhteensä vajaat 485 000 euroa ja vuonna 2013 noin 480 000 euroa. Ansiot ovat tulleet kovalla työllä. Ura kauppiaana lähti liikkeelle lihanleikkaajan hommista.

Kauppias Matti Himberg, miten päädyitte lihanleikkaajasta menestyväksi kauppiaaksi?

– Hyvää tuuria, Himberg nauraa.

Hyväntuulinen mies kuitenkin myöntää, että on joutunut tekemään paljon töitä edetäkseen menestyväksi, vaikka onneakin on ollut matkassa.

– Olen ollut monta kertaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

65-VUOTIAS kauppias kertoo saavuttaneensa nykyiset hyvät tulonsakin itse. Suurta perintöä tai muuta isoa rahapottia ei ole koskaan syliin pudonnut.

K-citymarket Jumbon kauppias Matti Himberg aloitti uransa lihatiskiltä.

K-citymarket Jumbon kauppias Matti Himberg aloitti uransa lihatiskiltä.

Hän kertoo leikanneensa Turun Osuuskaupassa Wiklundilla lihaa ja tehneensä monenlaisia töitä Keskolla ennen Citymarket-kauppiaan töitään. Vuonna 1993 tie vei Turusta Seinäjoelle, vaikka kauppiaskokemusta ei ennestään ollut ja tututkin varoittelivat, ettei hommasta tule välttämättä helppoa.

– Kyllä sitä itsekin mietti Seinäjoella, kun syksyisenä iltana vastassa olivat vain maassa lentelevät nakkipaperit. Mutta totesin, että jos ei uudella hienolla cittarilla pärjää, ei sitä sitten pärjää missään, Himberg sanoo.

SEINÄJOELTA reitti kulki ennen vuosituhannen vaihdetta Vantaan Jumbon suureen K-citymarketiin, jossa Himberg on edelleen kauppiaana.

Himberg uskoo menestyksen salaisuuden olevan ymmärrys siitä, että töitä tehdään tuloksen ja asiakkaan ymmärtämisen ehdoilla. Hän sanoo, että asia on lopulta hyvin yksinkertainen: on vain myytävä.

– Asiakastyytyväisyys on tärkeää, että saa jatkossakin myyntiä, Himberg sanoo.

Jos grafiikka ei aukea, näet sen tästä.

HENKILÖKUNNAN merkitys on pärjäämiselle Himbergin mukaan suuri. Mutta johtaakin pitää osata – kaikki eivät osaa. Himberg puhuu siitä, että henkilökunnalta pitää osata vaatia asioita, eikä saa olla heikko johtaja.

– Henkilökunnasta on ehdottomasti myös pidettävä huolta, Himberg uskoo.

HIMBERG sanoo, että nykyään on pakko olla hintakilpailussa mukana, eikä vain hakea maksimaalista tuottoa. Miehellä on jatkuvasti uusia suunnitelmia, vaikka vanhojakin on paljon: Vantaan Flamingon kylpylä, Street Kitchen -ravintola Helsingin keskustassa ja muita sijoituksia.

Miten mies vielä 65-vuotiaanakin jaksaa?

– Mä epäilen, etten jaksaisi olla eläkkeellä, Himberg nauraa.

Alla olevassa taulukossa näet, miten kaupan alalla tienattiin vuonna 2015.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Juttua päivitetty 3.11.2016 kello 12.24. Päivitetty kaupan alan tienestit -taulukosta vanhoja tehtävätietoja.