Guggenheim-hankkeessa käänne: Kaupungilta esitys museon perustamiseksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Guggenheim-hankkeessa käänne: Kaupungilta esitys museon perustamiseksi

Helsingin kaupunki ja Guggenheim Helsingin Tukisäätiö ovat valmistelleet esityksen museon perustamiseksi Helsinkiin. Esityksen sisältö on vielä salaisuus.

Mahdolliselle Guggenheimin-taidemuseolle varattu tontti Kauppatorin liepeillä Etelärannassa.­

2.11.2016 15:36 | Päivitetty 2.11.2016 16:46

Esityksen sisällöstä kerrotaan vasta huomenna aamulla. Kaupunginhallituksen käsittelyyn esitys menee jo ensi maanantaina.

Guggenheim-museon tulo Helsinkiin on takkuillut. Hankkeelle ei luvattu valtion rahaa viime budjettiriihessä. Helsingin Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti on aiemmin sanonut, että museo ei nouse ilman valtion tukea.

Päätöstä museon rakentamisesta ei ole vielä tehty.

Helsinkiin kaavailtu Guggenheimin taidemuseon hanke on ollut pitkään kiistelyn kohteena. Guggenheimin rahoitus nousi puheenaiheeksi myös Juha Sipilän (kesk) budjettiriihen alla elokuussa. Kyse oli siitä, onko hankkeelle luvassa valtion rahoitusta vai ei.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) painotti tuolloin, etteivät Perussuomalaiset vastusta museota, jos se rakennetaan yksityisin varoin.

– Valtion rahaa tuohon hankkeeseen ei Perussuomalaisten hallituskaudella tule, Soini sanoi tuolloin.

Kaupungin ja Guggenheim Helsingin Tukisäätiön esityksen sisältö kerrotaan torstaiaamuna. Esitys menee kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina.

Kokoukset eivät ole yleisölle avoimia. Kaupunginhallituksen kokouspaikkana on kaupunginhallituksen istuntosali kaupungintalolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?