Venäjän pääministerin suomalaisella neuvonantajalla jättitulot

Julkaistu:

Venäjän vallanpitäjiä neuvova Pekka Viljakainen sai sijoituksillaan suuret tulot.

VENÄJÄN pääministerin Dmitri Medvedevin neuvonantajana toimiva suomalainen liikemies Pekka Viljakainen tienasi viime vuonna verotietojen mukaan 1,7 miljoonaa euroa, joista 1,5 miljoonaa oli pääomatuloja ja ansiotuloja reilut 200 000 euroa.

– Totta kai olen tyytyväinen tulokseen. Raha-asia ei ole ollut kauhean olennainen pitkään aikaan. Kovasti teen töitä, Viljakainen sanoi Ilta-Sanomille.

Viljakainen kertoo, että tulot koostuvat pääosin sijoitustuloista Suomesta ja Venäjältä. Suomen osuus sijoitustuloista on huomattavasti suurempi. Viljakainen on Tiedon suurin yksityinen osakkeenomistaja.

– Maksan verot ensin Venäjälle ja sitten vielä Suomeen. Raportoin kaikki tuloni Suomen verottajalle.


VILJAKAINEN toimii Venäjän pääministerin ja hallituksen neuvonantajana innovaatio- ja teknologia-asioissa ja on myös muun muassa Venäjän postin hallituksessa. Hän konsultoi Venäjän vallanpitäjiä perheensä omistaman, Etelä-Savon Joroisiin rekisteröidyn Aii Corporation Oy:n kautta.

Hän vaikenee siitä, paljonko hän tienaa työllään neuvonantajana Venäjällä.

– Se on salaisuus. Ne ovat saman verran kuin Suomen top 15:n yritysjohtajilla. En ole nostanut euroakaan palkkaa vaan sijoitan rahat uusiin kasvuyrityksiin Suomessa.

Aii Corporation Oy teki vuonna 2015 voittoa puoli miljoonaa euroa.

200 000 euron ansiotulot koostuvat pelkistä kokouspalkkioista.

Viljakainen on pitkän linjan it-ammattilainen. Hän oli vasta 14-vuotias, kun hän perusti it-firma Visual Systemsin. Kaksitoista vuotta myöhemmin Viljakainen myi yrityksensä TietoEnatorille 400 miljoonalla markkalla vuonna 1998.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt