Terhi Kiemunki jatkaa Tampereen Perussuomalaisten johdossa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Terhi Kiemunki jatkaa Tampereen Perussuomalaisten johdossa

Tampereen Perussuomalaiset ovat valinneet yksimielisesti Terhi Kiemungin jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana myös ensi vuonna.

29.10.2016 21:39

– Me emme hyväksy maahanmuuttajien ohituskaistoja tai suomalaisten syrjintää millään sektorilla. Tamperelaisten ei pidä joutua hallitsemattoman maahanmuuton maksajiksi, yhdistys linjaa vuosikokouksensa tiedotteessa.

Kiemunkia vastaan nostettiin lokakuun alussa syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjän mukaan Kiemungin blogikirjoituksessa paneteltiin ja solvattiin islaminuskoisia. Hän on ollut usein otsikoissa kirjoittelunsa vuoksi.

Pääsiäisen jälkeen Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallitus erotti Kiemungin varapuheenjohtajan tehtävästä luottamuspulan vuoksi. Uudesta Suomesta poistetussa blogikirjoituksessa Kiemunki kirjoitti muun muassa, että Suomeen ja Eurooppaan rantautuu kulttuuri, uskonto ja laki, jolle julmuus vääräuskoisia kohtaan on itsestäänselvyys.

Hän kiistää kirjoituksessa, että maltillista islamia olisi ja yhdistää islamin ja terrorismin toisiinsa.

Kiemunki työskentelee kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) eduskunta-avustajana. Kansanedustaja ei ole vielä kertonut, miten menettelee avustajansa kanssa.

Mäkipää kertoi syytteiden nostamisen jälkeen selvittävänsä asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?