Kova väite demarileiristä: Oliko listakohu Rinteen operaatio?

Julkaistu:

Osa demareista katsoo, että Lindtmanin listojen paljastuminen oli Rinteen yritys romuttaa haastajansa pelimerkit puheenjohtajakisassa. Rinne kiistää väitteet.
Ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin (sd) suosituslistat nostattivat vuorokauden mittaisen myrskyn Sdp:ssä.

On ennenkuulumatonta, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja laatii eduskunnan puhemiehelle listoja oman puolueensa kansanedustajista, joille toivotaan vastauspuheenvuoroja eduskunnan kyselytunnilla.

Torstainen ryhmäkokous oli ollut suorastaan myrskyisä Lindtmanille. Perjantaina oli ylimääräinen ryhmäkokous, Lindtman pyysi anteeksi, sai anteeksi ja Sdp:n kansanedustajat tukivat yksimielisesti Lindtmanin jatkoa ryhmäjohtajana.

– Tekevälle sattuu, Lindtman kommentoi prosessin päätyttyä.

– Tämä oli työtapaturma koko juttu, puheenjohtaja Antti Rinne (sd) säesti vieressä.

Asia on demareiden mukaan loppuunkäsitelty, mutta kaikki ei ole välttämättä sitä miltä näyttää.

Lindtmania on pidetty puheenjohtaja Rinteen haastajana helmikuun puoluekokouksessa.

Lindtman ja Rinne vakuuttelivat poliittisin sanakääntein, että listojen paljastuminen ei liittynyt millään tavalla puheenjohtajakisaan.

Demarileirissä heräsi epäilys, että kyseessä oli asemastaan huolestuneen Rinteen operaatio mahdollisen kilpakumppaninsa pudottamiseksi.

– Puheenjohtaja Rinne on soitellut kentälle ja kertonut, että viisi piirin puheenjohtajaa kävi kertomassa, että ei niin hyvin mene, sisäpiirilähde kertoi IS:lle.

Sdp:ssä on yleisessä tiedossa, että viisi demaripiirin puheenjohtajaa oli viime viikon perjantaina puoluetoimistossa Helsingissä välittämässä Rinteelle kentän terveiset.

– Kentällä on tunnelma sellainen, että puheenjohtajavaali pitäisi saada. Siitä ei ole kyse, että Rinne haluttaisiin pudottaa puheenjohtajan paikalta. Puheenjohtajalle kerrottiin kritiikki.

– Sitten torstaina aletaan riepotella Lindtmania rajusti ja tehdään seuraavana päivänä sopu. Tällä saatiin aikaan haluttu mielikuva. Tämä näyttää istuvan puheenjohtajan tilaustyöltä, demarilähde väitti.

Lue päivän Ilta-Sanomista, miten muut demarivaikuttajat kommentoivat Antti Rinteen roolia Lindtmanin tapauksessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt