VR:n makasiinien rauniot sotkettiin karmeaan kuntoon – näin kaupunki yrittää estää luvattoman yöpymisen

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskuksen ylläpitoinsinöörin mukaan paikkaus ei ehkä estä uutta murtautumista.

28.10.2016 21:44

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona, että Itä-Euroopasta tulleet romanit käyttävät Helsingin kaupungin paraatipaikalla sijaitsevia VR:n makasiinien raunioita luvattomana yöpymispaikkana. Helsingin kaupunki korosti tuolloin, että asia hoidetaan pikaisesti.

– Staran eli Helsingin kaupungin oman rakentamispalvelun väki kävi Helsingin kaupungin pyynnöstä tutkimassa torstaina VR:n makasiinien raunioiden tilanteen. Tarkastus tehtiin päivällä ja silloin tilat olivat tyhjät, Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskuksen ylläpitoinsinööri Janne Hyvönen kertoi perjantaina Ilta-Sanomille.

Hyvösen mukaan he ovat aiemminkin paikanneet aitaa ja korjanneet suojahuppua tarvittaessa.

– Nyt he levyttivät auki revityn ikkunan umpeen ja lisäksi tarkastivat aidan. Makasiinin raunioita ympäröivä aita oli ehjä kuten myös työmaata ympäröivä aita, Hyvönen kertoi.

Voiko sanoa, että nyt makasiinia ei voi enää käyttää yöpymiseen?

– Sisäänpääsy on estetty aidalla ja levyttämällä ikkunat ja ovet, mutta jos halua on, niin kyllähän sinne pystyy murtautumaan uudestaankin, Hyvönen kertoi.

Tilojen karmea tila tallentui videolle

Kokenut Securitaksen kohde-esimies Tommi Palomäki kertoi Ilta-Sanomille keskiviikkona, että Helsingin keskustan VR:n makasiinien rauniot ja lähialueet ovat karmeassa kunnossa.

– Sisällä oli kammottavia törkykasoja. Lattiaan oli tehty reikä, ilmeisesti tarpeiden tekoa varten. Alueen tarkastuksessa selvisi lisäksi, että raunioiden lähistöllä on vanhoja ruiskuja neuloja. Niitä on ihan sadoittain, hän kertoi keskiviikkona.

Jutun yhteydessä olevalla videolla näkyy, millaisessa kunnossa makasiinien rauniot olivat viime viikon perjantaina.

Ilta-Sanomat tavoitti keskiviikkona myös Helsingin kiinteistöviraston tilakeskuksen päällikön. Hän korosti, että asia on hoidettava pikaisesti.

– Tilat ovat olleet suljettuina. Ne suljettiin jo muutamia viikkoja sitten yhdessä palo- ja pelastusviranomaisten kanssa. Nyt tiloihin on ilmeisesti murtauduttu uudelleen, Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskuksen päällikkö Arto Hiltunen kertoi.

Hän painotti tuolloin, että kaupunki ryhtyy heti toimiin pelastuslaitoksen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?