Antti Lindtman ei aio erota: ”Kannan tästä vastuun”

rac

Julkaistu:

Kohun keskelle joutunut ryhmäjohtaja Antti Lindtman sanoo kantavansa puhujalistoistaan vastuun, mutta ei ole aikeissa erota.
Sdp:n johtohenkilöt ovat olleet tänään huonosti tavoitettavissa. Ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin (sd) laatimat puhujalistat paljastuivat eilen, ja kohun keskelle joutunut puolue on ilmeisesti pitänyt omia ylimääräisiä palavereitaan kriisin ratkaisemiseksi.

Lindtman saapui eduskunnan istuntoon, jota ennen hän kommentoi tilannetta lyhyesti toimittajille.

– Kannan tästä asiasta vastuun. Erityisesti informointi ryhmässä on takkuillut ja erityisesti siitä kannan täyden vastuun. Tässä asiassa on ollut tietokatkoksia ryhmän sisällä, kannan tästä vastuun ja pahoittelen, Lindtman sanoi

– Minä kannan tästä vastuun. Pyydän anteeksi. Kävimme ryhmässä tästä keskustelun. Otin palautteen nöyrästi ja avoimesti vastaan, Lindtman vastasi jatkokysymykseen, mitä vastuu tässä tapauksessa tarkoittaa.

Lindtman ei ole aikeissa erota. IS kysyi Lindtmanilta, että aikooko hän vielä jatkaa ryhmäjohtajana.

– No, mitään muuta ei ole esitetty, Lindtman vastasi.

Eilen paljastui, että Lindtman on koko vaalikauden ajan toimittanut puhemiehistölle puhujalistoja kyselytunneille. Listoissa on arvioitu, ketkä demariedustajat saattaisivat olla parhaita puheenvuorojen käyttäjiä joissakin kyselytunnilla esille tulevissa aiheissa.

– Tausta on se, että olemme halunneet informoida puhemiehiä siitä, että parhaiten asian tunteva edustaja voisi esiintyä näiden eri asioiden yhteydessä. Näistä on esitetty toiveita puhemiehistölle ja tarkoituksena on ollut parantaa keskustelun tasoa, että meillä olisi äänessä aina ne kansanedustajat, jotka ovat asian päällä, Lindtman totesi.

Sdp:n eduskuntaryhmä tyrmistyi listojen olemassa olosta, koska ne olivat monille täysin uutta tietoa. Puolueiden tekemä oma rankkaus kansanedustajille tunnetusti närästää poliitikkoja, ja poliitikot haluavat puolueelta suurin piirtein tasapuolisen kohtelun.

Puheenjohtaja Antti Rinne (sd) ei halunnut eduskunnassa lausua Lindtmanin listoista vielä mitään.

Lindtman ja Rinne pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden eduskunnassa kello 15.