Helsingin keskustassa ”törkyinen slummi” – kaupunki lupaa reagoida välittömästi

Helsingin kaupunki sulkee VR:n makasiinit, joihin on murtauduttu. Poliisi lupaa virka-apua ja puuttuu epäilyihin huumeista.

26.10.2016 13:40

Kokenut Securitaksen kohde-esimies Tommi Palomäki kertoi Ilta-Sanomille keskiviikkona, että Helsingin keskustan VR:n makasiinien rauniot ja lähialueet ovat karmeassa kunnossa.

– Sisällä oli kammottavia törkykasoja. Lattiaan oli tehty reikä, ilmeisesti tarpeiden tekoa varten. Alueen tarkastuksessa selvisi lisäksi, että raunioiden lähistöllä on vanhoja ruiskuja neuloja. Niitä on ihan sadoittain, hän kertoi aiemmin keskiviikkona.

Ilta-Sanomat tavoitti Helsingin kiinteistöviraston tilakeskuksen päällikön. Hän korosti, että asia on hoidettava pikaisesti.

– Tilat ovat olleet suljettuina. Ne suljettiin jo muutamia viikkoja sitten yhdessä palo- ja pelastusviranomaisten kanssa. Nyt tiloihin on ilmeisesti murtauduttu uudelleen, Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskuksen päällikkö Arto Hiltunen kertoo.

Hän painottaa, että kaupunki ryhtyy heti toimiin pelastuslaitoksen kanssa.

– VR:n makasiinien tilat täytyy nyt sulkea uudelleen, sillä makasiinien tilat eivät ylipäätään ole turvalliset oleskeluun, Hiltunen korostaa.

Lattiaan oli tehty reikä, ilmeisesti tarpeiden tekoa varten.

Poliisi: Virka-apua luvassa kaupungille

– Jos alueella on epäilyjä huumausaineiden käytöstä, puutumme tietysti asiaan oman valvonnan ja ilmoitusten perusteella, komisario Henri Helminen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Hän korostaa, että alueen siivoaminen ja tiloista huolehtiminen kuuluu Helsingin kaupungille.

– Annamme tietysti kaupungille virka-apua tarvittaessa näissä asioissa, Helminen korostaa.

VR:n makasiinit ovat karmeassa kunnossa.

Helsinki lisää hätämajoituspaikkoja

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto kertoi tiistaina tiedotteessaan, että kaupunki tiivistää yhteistyötä järjestöjen kanssa, jotta hätämajoituspaikkoja voidaan tarvittaessa lisätä.

Virasto on myöntänyt Helsingin Diakonissalaitoksen säätiölle lisäavustuksen käytettäväksi liikkuvan väestön tilapäiseen hätämajoitukseen. Helsingin Diakonissalaitos järjestää tarvittaessa, yhteistyössä Helsingin seurakuntayhtymän eritysdiakonian kanssa, yöaikaista majoitusta Hermannin diakoniatalossa enintään 50 henkilölle kerrallaan.

Hätämajoitus on luonteeltaan tilapäistä. Yöpyville tarjotaan samalla tukea ja neuvontaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?