Helsingin keskustan paraatipaikasta tuli slummi – ”Kammottavia törkykasoja ja satoja huumeneuloja”

Helsingin entinen paraatipaikka Töölönlahden ympäristössä on karmeassa kunnossa ja jopa vaarallinen.

26.10.2016 9:14

Kokenut Securitaksen kohde-esimies Tommi Palomäki näki perjantaina, millaisessa kunnossa Helsingin keskustan VR:n makasiinien rauniot ovat. Näky oli hänen mukaansa karmea.

– Sisällä oli kammottavia törkykasoja. Lattiaan oli tehty reikä, ilmeisesti tarpeiden tekoa varten. Alueen tarkastuksessa selvisi lisäksi, että raunioiden lähistöllä on vanhoja ruiskuja neuloja. Niitä on ihan sadoittain, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Palomäen mukaan Itä-Euroopasta tulleet romanit käyttävät keskustan tuntumassa Töölönlahden lähellä sijaitsevia VR:n makasiinien jäljellä olevia raunioita luvattomina yösijoina.

Sotkua on kaikkialla.

Kuvottava näky

Viime viikon perjantaina kuvatulla videolla näkyy, missä kunnossa rauniot ovat. Törkyä on kaikkialla ja maassa raunioiden lähellä on vanhoja käytettyjä ruiskuja ja neuloja.

– Käsitykseni mukaan Itä-Euroopasta tulevat romanit leiriytyvät alueella. He lähtevät pois noin puoli seitsemän aikaan aamulla ja palaavat takaisin puolen yön aikaan illalla, Palomäki pohtii.

Häntä huolestuttavat alueelle jääneet käytetyt neulat ja ruiskut sekä niiden aiheuttamat vaarat. Hän pitää alueella liikkumista varallisena.

– Neuloja on sadoittain maassa. Ihan makasiinein lähellähän on uuden Helsingin keskustakirjaston työmaa ja sen lautoja, Palomäki pohtii.

Makasiinit paloivat 5. toukokuuta 2006. Makasiinien rippeet purettiin nykyistä rauniota lukuun ottamatta.

Yöpymisestä ei voi erehtyä, sillä sisällä on jopa telttoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?