Matkustaja IS:lle poliisioperaation aiheuttaneesta koneesta: Hävittäjät seurasivat konetta Ranskasta Tampereelle asti

Julkaistu: , Päivitetty:

Pirkkalan kentälle laskeutunutta konetta saattoi useampi hävittäjä.

PIRKKALAAN laskeutuneessa koneessa istuva Ilta-Sanomien tuotepäällikkö Sirja Wilen-Kuisma kertoo hävittäjien seuranneen konetta Ranskan ilmatilasta aina Pirkkalaan asti.

– Molemmin puolin konetta lensi hävittäjiä, jotka ovat nyt ilmeisesti myös laskeutuneet tänne, Wilen-Kuisma kertoi tiistai-illalla seitsemän aikaan.

Kentälle laskeutuneena olleeseen koneeseen saapui sisään Wilen-Kuisman mukaan poliiseja. Kone oli matkalla Malagasta Pirkkalaan. Konetta oli vastassa kentällä kymmeniä poliisiautoja.


KYSEESSÄ oli Malagasta FugeFesteiltä palaava tilauslento. Wilen-Kuisman mukaan matkustajille ei missään kohtaa kerrottu, mistä tilanteessa on kyse.

– Ihmettelimme Ranskan yläpuolella, kun ympärillä pyöri hävittäjiä, mutta meille ei ilmoitettu mistä on kyse, Wilen-Kuisma kertaa tapahtumia.

Koneen laskeuduttua matkustajat odottelivat jännittyneinä noin puoli tuntia, kunnes kapteeni kuulutti, että vastassa on paljon poliiseja. Matkustajat kävivät läpi tiukan tarkastuksen päästyään ulos koneesta.

– Kävimme läpi turvatarkastuksen, jossa myös passimme kuvattiin. Poliisilla oli listat, joista kyseltiin nimiä ja sosiaaliturvatunnuksia kaikilta matkustajilta. Myös puhelinnumerot otettiin talteen.


PASSINTARKASTUKSEN ja henkilötietojen vahvistuksen jälkeen poliisin huumekoira vielä tutki matkustajien tavarat. Wilen-Kuisman mukaan koneessa ei lennon aikana tapahtunut mitään kummallista.

Poliisin tiedotteen mukaan kyseessä oli häiriöilmoitus, jonka mukaan koneessa olisi mahdollinen kaappausuhka.

– Ei meille puhuttu mistään tällaisesta, Wilen-Kuisma ihmettelee.