Mittava poliisioperaatio Tampereen lentokentällä – häiriö radioliikenteessä aiheutti epäilyn kaappauksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mittava poliisioperaatio Tampereen lentokentällä – häiriö radioliikenteessä aiheutti epäilyn kaappauksesta

Tampereen lentokentällä on ollut toistakymmentä poliisiautoa. Hälytys johtui häiriöstä, jonka mukaan koneessa olisi ollut mahdollisesti kaappaustilanne.

25.10.2016 18:25 | Päivitetty 25.10.2016 20:33

Tampereen Pirkkalan lentokentällä oli maanantai-iltana käynnissä mittava poliisioperaatio. Silminnäkijä kertoo IS:lle, että lentokentällä on 10–15 poliisiautoa.

– Näin kun Airbus 320-kone laskeutui kentälle kahden Hornetin saattamina. Kone ohjattiin hieman sivummalle kiitotiellä. Näin myös raskaasti aseistautuneita poliiseja, silminnäkijä kertoo.

Hän kertoo seuranneensa lentojen tiedoista, että kyseinen Airbus 320 -kone oli pyörinyt länsirannikon yllä ja odotellut laskeutumislupaa. Small Planet Air -yhtiön tilauslento oli tulossa Malagasta.

– Sitten se kone tuli Hornet-saattueessa. Toinen Hornet tuli laskuun, toinen lensi yli. Kone ei tullut asematasolle, vaan parkkeerasi kiitotielle. Sitten kiitotielle lähti poliisin harmaa, mustalasinen iso pikkubussi.

Myöhemmin poliisi tiedotti, että koneessa epäiltiin olevan käynnissä kaappaustilanne. Rikoskomisario Jari Kinnunen kertoo IS:lle, että poliisi sai tiedon mahdollisesta kaappauksesta kello 16.

– Kaappausyrityksen taustalla oli mahdollisesti tekninen vika, mutta meidän piti suhtautua tilanteeseen sillä vakavuudelle kuin kyseessä olisi ollut oikea kaappaus.

Myös lentoyhtiö Small Planet kirjoitti myöhemmin Twitterissä, että Malagan-lennon poliisioperaatioon johtaneen häiriötilanteen syyksi epäillään vikaa radioyhteyksissä, eikä kyseessä ollut kaappaus.

Poliisi vahvistaa, että kone oli tulossa Malagasta. Kinnunen ei kerro, minkä maan ilmatilassa tilanne mahdollisesti tapahtui.

Kinnunen ei myöskään kerro tarkemmin häiriön syistä.

– Meille tuli viesti kaappausyrityksestä, emme ala sitä sen enempää aukaisemaan.

Poliisi korostaa, että kukaan ei ollut missään vaiheessa vaarassa.

Malagan koneen matkustajat joutuivat tavallista tarkempaan passitarkastukseen. Poliisi otti tarkat tiedot kaikista matkustajista.

Poliisi tiedotti hieman ennen puolta kahdeksaa lentokentän toiminnan palautuneen taas normaaliksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?