Tulipaloa paennut perhe menetti kaiken – viitasaarelaiset riensivät heti apuun: ”Tavaraa on tullut solkenaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tulipaloa paennut perhe menetti kaiken – viitasaarelaiset riensivät heti apuun: ”Tavaraa on tullut solkenaan”

Äiti ja nuoret lapset saivat nopean alun uudelle elämälle lukuisien lahjoitusten ansiosta.

Perheelle jäi tulipalon jälkeen vain yöpuvut päälle, mutta paikkakuntalaisten lahjoitusten turvin elämä uudessa kodissa on päässyt alkamaan.

22.10.2016 22:46

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä syttynyt tulipalo tuhosi täysin suurperheen kodin Viitasaarella. Äiti ja kuusi lasta selvisivät tulipalosta vammoitta, mutta tuli vei koko talossa olleen omaisuuden. Myös perheen kaksi lemmikkikäärmettä ja kaksi perheen neljästä kissasta jäivät liekkeihin.

Perhe oli muuttanut vasta pari kuukautta sitten omakotitaloon viereisestä kunnasta ja oli siis useimmille paikallisille vieras. Apua tuli kuitenkin niin nopeasti kuin käytännössä mahdollista.

Perheen äidin ystävä Päivi Paananen ei odotellut – jo torstaina hän oli luonut Facebookiin ”Rakennetaan” perheelle uusi koti -ryhmän, jossa on nyt lähes 400 jäsentä.

– Kun tämä tapahtui, tuli heti sellainen tunne, että on pakko auttaa pitkittelemättä ja laittaa ryhmä pystyyn heti. Hätä ja suru olivat suunnattomia meilläkin, Paananen sanoo.

Paanasen mukaan hänen ystävänsä on ollut ”aivan äimänä” siitä, miten häntä, paikkakunnalla vierasta ihmistä, on autettu niin paljon.

Vain kahdessa päivässä Paananen ja tämän ystävät ovat onnistuneet saamaan perheelle niin paljon tavaraa, että he voivat aloittaa uuden elämän kaupungin heille järjestämässä tilavassa kerrostaloasunnossa.

– Ihan tyhjästä piti lähteä, kaikki meni kahvimitasta alkaen. Vain yöpuvut jäivät päälle.

Keräyspiste on Paanasen kotona, ja sinne on tuotu kaikenlaista tavaraa, jota perhe tarvitsee. Viestejä taas on tullut niin paljon, että niiden lukemisesta on ottanut vetovastuun Paanasen siskon tytär Hanna Luukkanen. Kuljetuksissa taas on auttanut Paanasen ja tulipalossa omaisuutensa menettäneen naisen ystävä Hannele Räsänen.

– Tavaraa on tullut solkenaan ovesta. Ihmiset ovat ostaneet aivan uusia tavaroita, mitään krääsää ei ole tuotu. Ovella on käynyt myös mummoja, jotka ovat tuoneet sukkia ja lapasia.

Yhdellä perheen lapsella oli noin viisikymmentä pehmopupua, jotka paloivat liekeissä. Paananen kertoo, että hänen siskonsa tyttären tytär Siiri riensi auttamaan.

– Hän antoi lapselle viisi pehmopupua. Äiti sanoi, että pupuista oli suunnaton ilo ja turva lapselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?