Poliisi tutkii: Pesäpallomailalla varustautunut pelle pelotteli Helsingissä

Poliisipartio teki Helsingin Lauttasaaren tapauksesta rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta.

22.10.2016 9:58

Pelottelevat pellet ovat piinanneet viime päivinä Suomea. Pellejä on tiettävästi havaittu jo yli 20 paikkakunnalla. Perjantai-iltana Helsingissä ilmoitettiin kahdesta uudesta havainnosta.

Katso artikkelin videolta, miten lenkkeilijät käsittelisivät pelleasuista ahdistelijaa.

Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja komisario Juha Haapalainen kertoo Ilta-Sanomille, että Lauttasaaren Myllykallion alueelta tuli ilmoitus ilta seitsemän ja kahdeksan välillä pellepukuun sonnustautuneesta henkilöstä, joka pelotteli lapsia.

– Havaintojen mukaan ilmeisesti joku nuorempi kaveri oli sonnustautunut pellepukuun ja hänellä oli pesäpallomaila. Siinä oli kaksi pienempää 9–10-vuotiasta lasta ilmoittajina.

Kuva torstailta, jolloin Lauttasaaressa niinikään etsittiin pelleä.

Haapalainen sanoo, että poliisipartio ei tavannut pelleä, mutta teki tapauksesta rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta.

– Huoltajalla ei ole vaatimuksia asiassa. En tiedä kuinka uhkaava tilanne on ollut, mutta laittomana uhkauksena se on lähtökohtaisesti kirjattu.

Puoli kahdeksan aikaan illalla Malminkartanossa ilmoitettiin noin kymmenestä pellestä. Haapalaisen mukaan tapaukseen ei liittynyt astaloita tai uhkauksia. Poliisi ei tavannut myöskään Malminkartanon pellejä.

Pellehavaintoja on tehty eri puolilla Suomea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?