Mitä teet, jos kohtaat pellen pimeällä metsätiellä? Näin lenkkeilijät vastasivat IS:lle

Oletko sinä miettinyt, miten pääsisit eroon pelottelevasta pellestä? Moni muu on ajatellut samaa. Kysyimme lenkkipolun varrella, miten ohikulkijat suhtautuisivat pelottavaan pelleen.

21.10.2016 18:52

Pelleasuiset ahdistelijat ovat pelotelleet ihmisiä eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä pelottelevat pellet ovat jo laajasti ihmisten tiedossa. Havaintoja on tehty ympäri Suomea lähes parikymmentä.

Katso artikkelin videolta, miten lenkkeilijät käsittelisivät pelleasuista ahdistelijaa.

Lähdimme Helsingin Keskuspuistoon ja keskustelimme lenkkeilijöiden kanssa siitä, miten he pyrkisivät eroon pelleahdistelijasta. Jokaisella oli omanlaisensa näkemys siitä, miten pellen voisi karistaa kannoilta.

Anita Kokkola käsittelisi pelottavaa pelleä samaan tapaan kuin muitakin erikoisia vastaantulijoita.

– Sanoisin terve ja kysyisin, onko jotain asiaa. Sitten kysyisin, voinko auttaa. Jos ei ole muuta, niin lähtisin. Terve!

Pelkästään pellen kohtaamisen ajattelu on vastaantulijoiden mielestä hämmentävää.

– Yrittäisin varmaan sanoa, että no niin, nyt riittää pelleily, Irinja Teikari toteaa.

Teikarilla on ässä hihassaan, tai oikeastaan talutushihnan päässä. Roteva koira osaa säikyttää sekä oravat että pellet takaisin varjoihin.

Huutaminen on paitsi luonnollinen reaktio pelottavassa tilanteessa niin myös yleinen pellenkarkotusratkaisu.

– Luultavasti huutaisin ja soittaisin johonkin. Olisin kyllä peloissani. Keskuspuisto on muutenkin niin aavemainen paikka, Anna Kero arvioi.

 Olisin kyllä peloissani. Keskuspuisto on muutenkin niin aavemainen paikka.

Sakari Ylivuori luottaisi puolestaan nopeuteensa.

– Todennäköisesti juoksisin lujaa. Ei siinä varmaan olisi muuta vaihtoehtoa. Se olisi kyllä niin absurdi tilanne.

Poliisi on ohjeistanut ihmisiä ilmoittamaan pellehavainnoista yleiseen hätänumeroon 112. Viranomaiset ottavat rikosilmiön vakavasti, ja pyrkivät ottamaan pelleiksi pukeutuneet pelottelijat kiinni.

Vakavammissa tapauksissa rikosnimike saattaa olla laiton uhkaus. Pelotteluun liittyvistä rikoksista voi seurata jopa vankeustuomio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?