Pellet heiluivat keppien kanssa Savonlinnassa – Poliisi: Naamioiden takana pikkupojat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pellet heiluivat keppien kanssa Savonlinnassa – Poliisi: Naamioiden takana pikkupojat

Julkaistu: 21.10.2016 10:19

Pellehavaintoja on tehty ympäri Suomea.

Pelottavista pelleistä on tehty useita havaintoja Savossa, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan. Aiemmin on uutisoitu pellejä nähdyn 15 paikkakunnalla. Nyt listan jatkoksi joutuvat Kerimäki, Pieksämäki ja Leppävirta.

Yllä olevalla videolla kerrotaan enemmän Suomeen rantautuneesta pelleilmiöstä.

Vanhempi konstaapeli Mika Kilpeläinen kertoo, että tapauksissa on ollut kyse alaikäisistä, jotka ovat pukeutuneet pelleiksi.

– Esiintymisiä on ollut Savonlinnassa ja Kerimäellä, pikkupoikia keppien kanssa. Savonlinnassa kyse on ollut päälle 10-vuotiaista. Leppävirralla olivat alkuviikosta yli 10-vuotiaat lapset kivittäneet toisia lapsia pellenaamioissa. Näitä varhaisnuoria ei tavoitettu, koska poliisi oli kuskaamassa juoppoa putkaan, Kilpeläinen sanoo.

Poliisi puuttui keppien kanssa Savonlinnassa liikkuneiden lapsien toimintaan.

Kilpeläisen mukaan pellejä on nähty myös Pieksämäellä.

– Koulun lähellä on eilen käynyt pellenaamioisia ja niitä on nähty myös kaupoissa. Kyllä tämä ilmiö näyttää suurentuvan.

Pelottelu on rikos

Rikosilmoituksia ei pelleistä vielä ole Savossa tehty, toisin kuin esimerkiksi Tuusulassa. IS kertoi eilen, että Tuusulassa pelottelijoita epäiltiin laittomasta uhkauksesta.

Alla olevalle kartalle on merkitty paikkakuntia, joilla pellejä on havaittu.

Useita pellehavaintoja on tehty ympäri Suomea.

Kilpeläisen mukaan ulkomailta Suomeen rantautunut muoti-ilmiö näyttää laajentuneen.

– Tämä voi karata käsistä, kun tehdään isompia juttuja koko ajan, jotta päästään otsikoihin ja saadaan sitä huomiota.

Kilpeläinen muistuttaa, että yleisen järjestyksen häiritseminen ja turvallisuuden vaarantaminen on rikos. Mikäli häiriötä aiheuttavan henkilön paikalta poistaminen ei ole riittävä rangaistus, poliisi voi myös määrätä rikesakon. Poliisilain perusteella henkilö voidaan ottaa myös kiinni.

– Yleisen järjestyksen häiritsemistä on esimerkiksi metelöinti, esineiden heittely ja pienetkin uhkaavat eleet, joilla tahallisesti halutaan pelotella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?