Kotimaa

Ilmajoen kunnanjohtaja ajoi kovassa humalassa – ”Minua hävettää äärettömästi”

Julkaistu:

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski ajoi kovassa humalassa Ilmajoella keskiviikkoaamulla. Pirttikoski kertoo Ilta-Sanomille, että tapauksen taustalla on vuosia kestänyt avioriita. Pirttikoski kertoo häpeävänsä syvästi tekoaan.
Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat keskiviikkona puoli viiden aikaan aamulla Ilmajoen Lenkkitiellä. Kyse on siis yli 1,2 promillen lukemista. Pirttikoski ei itse muista tarkkaa lukemaa.

– Minulla ei ole tässä nyt papereita, mutta yli sen törkeän rattijuopumuksen (puhalsin). Eli se täyttyi, Pirttikoski kertoo Ilta-Sanomille.

Hän ei halua raottaa sitä, paljonko joi alkoholia ennen kiinnijäämistään.

– Sillä ei tässä ole merkitystä, Pirttikoski kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seinäjoella ilmestyvä Ilkka-lehti.
HETKEÄ ennen kiinnijäämistään Pirttikoski oli ollut entisen puolisonsa luona. Poliisin mukaan kyse oli ”häirinnästä.”

– Häiriköinti on väärä sana, mutta olen käynyt kyllä sopimattomaan kellonaikaan, Pirttikoski muotoilee.


HÄN sanoo Ilta-Sanomille, että teon taustalla on vuosia jatkunut avioriita. Viimeinen naula arkkuun oli pitkään jatkunut riita omaisuuden jaosta.

– Tämä on pitkä tarina. Eli pitkällinen avioeroprosessi eri vaiheineen on kestänyt kolme vuotta. Tämä on kuluttanut minun voimia äärettömän paljon. Sen rinnalla sosiaalisessa mediassa on pari kolme vuotta ollut minuun ja perheeseeni kohdistuvaa pilkkakirjoittelua lähes viikoittain.

– Nämä ovat syöneet voimia ja kaikki kulminoitui nyt tämmöiseen surulliseen tapahtumaan. Kaikella on kai joku tarkoituksensa, Pirttikoski sanoo.


PIRTTIKOSKI ei halua avata tarkemmin sitä, minkälaista pilkallinen kirjoittelu on ollut.

Hänen avioeronsa astui voimaan reilu vuosi sitten. Pirttikoski oli silti elättänyt toiveita suhteen uudelleensyttymiseen ennen rattijuopumusta. Pirttikoski uskoo nyt, ettei suhde enää onnistu.

– Kun tämä tapahtui, minä totesin, että minun avioliitto on tosiaankin ohi. Siihen asti ajattelin, että olin valmis liiton jatkamiseen, Pirttikoski selvittää.


HÄN häpeää syvästi tekoaan.

– Tämä on tekona typerä ja tyhmä. Ja minua hävettää äärettömästi.

– Kun tunne vie voiton järjestä, jälki on tämän näköistä, Pirttikoski kertoo.

– Kaikki on kuitenkin onneksi hengissä ja terveenä. Mitään ikävää ei siis sattunut. Jos jollekin on ikävää sattunut, niin minulle. Kestää kauan aikaa, kun pääsen tästä taas jaloilleni. Kai se elämän punainen lanka joskus jostakin löytyy.

 

Ehkä tämä tapahtuma nollaa minun elämäni ja ehkä nyt on pakko pysähtyä, mihin pyrkii ja mikä elämässä on tärkeää.

– Ehkä tämä tapahtuma nollaa minun elämäni ja ehkä nyt on pakko pysähtyä, mihin pyrkii ja mikä elämässä on tärkeää, Pirttikoski selvittää.


HÄN sanoo, ettei alkoholi ole lääke avio-ongelmien ratkaisuun. Pirttikoski ei ole kertomansa mukaan käyttänyt alkoholia sen enempää kuin kukaan mukaan suomalainen.

– En ole keskivertoa ihmistä runsaammin ottanut (alkoholia).

– Alkoholia ei pitäisi silloin nauttia, kun on paineita tai ahdistunut. Tai vähän masentunut. Sen olen tässä oppinut, että silloin sitä ei pidä nauttia. Jos mieli on hilpeä, silloin se sopii, mutta enpä suosittele kenellekään lääkkeeksi, Pirttikoski sanoo.

 

Alkoholia ei pitäisi silloin nauttia, kun on paineita tai ahdistunut.

Pirttikoski kertoo, että hänen asemaansa Ilmajoen kunnanjohtajana käsitellään kunnanhallituksen kokouksessa tämän kuun lopussa.

– Kunnanhallitus kuulee minua tässä asiassa, jonka jälkeen se miettii mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Semmoinen kuvio tässä sitten on.


ILMAJOEN kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Tuomikoski (kok) vahvistaa Ilta-Sanomille, että kokous pidetään 31. lokakuuta.

– Tämä asia tulee käsittelyyn siellä, Tuomikoski kertoo.

Pirttikoski jäi toistamiseen kiinni päihtyneenä ajamisesta. Hän kärähti ratista edellisen kerran marraskuussa 2013.