Poliisi: Uhkaavia pellejä havaittu Tuusulassa – jahtasivat ilmoittajaa teräaseet käsissään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi: Uhkaavia pellejä havaittu Tuusulassa – jahtasivat ilmoittajaa teräaseet käsissään

Poliisi kertoi tuoreista havainnoista kiusaaja-pelleistä.

20.10.2016 10:07

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Tuusulan ja Järvenpään alueella on tehty uusia klovnihavaintoja.

Poliisin mukaan Tuusulassa Kivensirulla puoli kahdeksan jälkeen viime yönä kolme klovnipukuun pukeutunutta henkilöä oli juossut ja ahdistellut ilmoittajaa teräaseet käsissä. Ahdistelijoilla oli yllään tummansiniset haalarit ja klovnipäähineet. Poliisin mukaan asiasta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä laiton uhkaus.

Niin ikään Tuusulassa Rusutjärventiellä Hämeentien alikulun kohdalla on havaittu eilen illalla kymmenen aikaan kolme klovnihahmoa, arviolta 16-17 vuotiaita, menossa Hyrylään päin astalot mukanaan. Asiasta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä laiton uhkaus. Alueella oli useita poliisipartiota etsinnöissä, mutta henkilöt jäivät kateisiin.

Lisäksi poliisille tuli muutamia havaintotietoja klovneista illan aikana.

Poliisi korostaa, että millään terä- tai lyömäaseilla tai vastaavilla, leikki-sellaisillakaan, ei tule lähteä ahdistelemaan lapsia tai aikuisia. Pelkoa herättävä uhkaava käytös voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön.

Pyydämme teini-ikäisten vanhempia puuttumaan asiaan, mikäli pelleilystä on puhetta tai sellaista suunnitellaan. Rikosrekisteriä ei kannata hankkia vitsin takia.

Poliisi neuvoo soittamaan epäilyttävistä klovni, pelle tai vastaavista naamioituneista pelotteluteoista hätänumeroon 112 ja ottamaan mahdollisemman paljon tuntomerkkejä ylös, myös mahdollisista ajoneuvoista. Poliisi jatkaa jo kirjattujen tapausten tutkintaa.

Artikkelia korjattu kello 10.50, korjattu tapahtuma-aikaa poliisin uusien tietojen perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?