Puolustusvoimat julkaisi kuvat: Venäläishävittäjien epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Puolustusvoimat julkaisi kuvat: Venäläishävittäjien epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa

Kahden venäläisen hävittäjän epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Suomenlahdella eilen torstaina. Ilmatilaloukkaukset siirtyvät nyt Rajavartiolaitoksen tutkittaviksi.

Puolustusvoimien ottama kuva havaitusta SU-27 -hävittäjästä, joka epäillyn mukaan loukkasi Suomen ilmatilaa torstaina kello 21.33.

7.10.2016 7:50

Puolustusvoimien mukaan Itämerellä on ollut eilisen aikana vilkasta Venäjän sotilaslentotoimintaa.

Ensimmäinen ilmatilaloukkaus tapahtui Suomenlahdella Porvoon eteläpuolella noin kello 16.43. Suhoi Su-27 hävittäjän epäilty ilmatilaloukkaus kesti noin minuutin.

Puolustusvoimien mukaan hävittäjä sivusi Suomen ilmatilaa noin 13 kilometrin matkan ja kävi enimmillään noin kilometrin syvyydessä.

Toinen epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui samalla alueella noin kello 21.33. Puolustusministeriön mukaan epäilty alueloukkaus oli samankaltainen kuin aiemmin iltapäivällä tapahtunut. Kyseessä on sama konetyyppi, mutta eri yksittäinen kone.

– Kyseessä on kaksi eri konetta, mutta ne ovat samaa tyyppiä ja epäillyt ilmatilaloukkaukset tapahtuivat samalla alueella, puolustusministeriön viestintäjohtaja Max Arhippainen kertoo Ilta-Sanomille.

Puolustusvoimien ottama kuva havaitusta SU-27 -hävittäjästä.

Ilmavoimat kuvasi tämän venäläiskoneen torstaina iltapäivällä.

Kyseisellä alueella Porvoon eteläpuolella on aluerajan mutka, ja siellä on tapahtunut aikaisemmin useita ilmatilanloukkauksia. Arhippaisella ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka kauan jälkimmäinen epäilty ilmatilaloukkaus kesti.

Ilmavoimat kertoo tunnistaneensa ja kuvanneensa molemmat koneet.

Ilmavoimat tunnisti ja kuvasi myös toisen ilmatilaloukkauksesta epäillyn SU-27 hävittäjän illalla 6.10.2016: https://t.co/ngKEt0iqRH pic.twitter.com/1lqOigb7Me— Puolustusvoimat (@Puolustusvoimat) 6. lokakuuta 2016

Mikäli twiitti ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä.

Ilmavoimat tunnisti ja kuvasi venäläisen SU-27 hävittäjän Suomenlahdella klo 16:43. Epäiltyä ilmatilaloukkausta selvitetään. pic.twitter.com/OBrAHmP4tz— Puolustusvoimat (@Puolustusvoimat) 6. lokakuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rajavartiolaitoksen tehtävänä on nyt selvittää tarkemmin tapahtumien kulut.

– Rajavartiolaitos on tässä tapauksessa esitutkintaviranomainen, joka tekee tarvittavat johtopäätökset, Arhippainen selvittää.

Epäillyt ilmatilaloukkaukset tapahtuivat Suomenlahdella Porvoon eteläpuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?