Perussuomalaiset: tuulivoimaloiden infraäänien haitat selvitettävä

rac

Julkaistu:

Perussuomalaiset on lähtemässä taisteluun tuulimyllyjä ja niiden kiisteltyä infraääntä vastaan.
Puolueen työmies Matti Putkonen (ps) järjesti torstaina Työmiehen tuumaustuntinsa, jossa Putkonen vaati tutkimusta tuulivoiman aiheuttamista haitoista.

Putkonen oli tuonut Tuumaustunnille tavallisia kansalaisia, jotka kertoivat omista kokemuksistaan tuulivoimaloiden infraäänen aiheuttamista haitoista, sairauksista ja kotien muuttumisesta asuinkelvottomiksi.

Tuulivoimaloiden infraäänistä ja niiden aiheuttamista haitoista on kiistelty, ja tutkittua yhteyttä tuulivoimaloilla ja ihmisten sairastumisilla ei ole riidattomasti esitetty.

”Olen aika vakuuttunut, että näin on”

ISTV:n haastattelussa Putkonen perustelee infraäänien haittoja muun muassa tutkimuksilla, joissa lepakoiden keuhkot ovat räjähtäneet tuulivoimaloiden infraäänipulssien takia.

Putkonen on aiemmin tunnettu vihreiden aatteiden vastustajana.

– Siinä tutkitaan nisäkästä. Meillä kaikilla nisäkkäillä on peruskehonrakenne hyvin samanlainen, tosin sinä ja minä emme lennä. Keuhkojen verisuonet ovat herkät ja ne ovat kaikilla nisäkkäillä, Putkonen kertoi lepakoiden väitetyistä kuolemista tuulivoimaan liittyen.

Putkosen mukaan tutkimuksista ja ihmisten kokemuksista voi vetää johtopäätöksen tuulivoimaloiden infraäänien haitallisuudesta.

– Olen halunnut herättää keskustelun siitä, että nyt todella tutkitaan tämä asia perusteellisesti. Tässä on jo kansainvälisiä tutkimuksia ja Suomessa on väistelty tämä infraäänipulssitutkimus ja sen vaikutus ihmiseen ja sairauksiin. Mitä ihmiset ovat todenneet kodeissaan, se syy-yhteys on ollut selvä, Putkonen totesi.

Oletteko sataprosenttisen varma, että sairastumiset johtuvat tuulivoimasta vai jostain muusta?

– Olen aika vakuuttunut, että näin on. Väitän, että ne ovat tuulivoiman infraäänipulssit, jotka ovat aiheuttaneet nämä vakavat sairastumiset, Putkonen vastasi.

Myös sähköallergia kiistanalainen aihe

Tuulivoiman lisäksi esimerkiksi sähköallergia on ollut toinen kiistanalainen aihe. Suomessa on tuhansia ihmisiä, jotka ovat vuosikausia kertoneet sairastuneensa sähköallergiaan.

Onko perussuomalaiset ottamassa myös sähköallergikot suojelukseensa?

– Ei ole tällä hetkellä ainakaan kukaan ottanut minuun yhteyttä, Putkonen vastasi.

Putkonen on kova ydinvoiman puolustaja. Hän ei uskoisi tutkimuksia, joissa kerrottaisiin Olkiluodon tai Loviisan voimaloiden aiheuttamista oireista lähistön asukkaille.

– En, koska ne on tutkittu, Putkonen totesi.

Putkosen mukaan Suomessa kymmeniä perheitä on joutunut jättämään kotinsa tuulivoimaloiden infraäänien takia. Hänen mukaansa altistumisalueella asuu 650 000 ihmistä ja oireilu jatkuu yli 10 kilometrin päähän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt