Ministeri Pirkko Mattilan sidonnaisuudet: Omakotitalo, osakehuoneistoja, maata, metsää, velkaa ja luottamustoimia

Uusi ministeri jätti kuun lopussa ilmoituksen sidonnaisuuksistaan.

27.9.2016 8:35

Sosiaali- ja terveysministerinä elokuun lopussa aloittanut Pirkko Mattila (ps) on jättänyt valtioneuvoston jäsenen ilmoituksen sidonnaisuuksistaan. Valtioneuvoston kirjelmä Mattilan sidonnaisuuksista on eduskunnan käsittelyssä tiistaina.

Ministeri Mattila ilmoittaa omistavansa pohjapinta-alaltaan 120 neliömetrin omakotitalon puolisonsa Pekka Mattilan kanssa. Talo on 0,38 hehtaarin vuokratontilla.

Pirkko Mattilan ja Pekka Mattilan liitto on solmittu 30.7.1989.

Mattila omistaa puolisonsa kanssa puoliksi myös kiinteistön, joka käsittää 1,3 hehtaaria maatalousmaata sekä 2,2 hehtaaria metsämaata.

Lisäksi Mattilalla on 1/11-yhtymäosuus maatalousyhtymästä, 1/11-osuus metsä-, maatalous- ja joutomaasta, noin 111 hehtaaria, sekä 5/330-osuus metsä- ja joutomaasta, noin 8 hehtaaria.

Sidonnaisuusilmoituksen yhtymäosuudet-kohdassa hän ilmoittaa omistavansa 1/11-osuuden maatalousyhtymän varallisuudesta sekä 5/330-osuuden maatalouden ja muusta tulosta sekä varallisuudesta

Osakehuoneistoja Mattilalla on kaksi kappaletta. Hän omistaa puolet noin 16,4 neliön huoneistosta Helsingissä ja puolet noin 44,4 neliön huoneistosta Oulussa.

Tulonhankkimisvelkaa Mattilalla 37 238 euroa (50 %:n osuus velasta), asuntovelka 48 152 (50 %:n osuus velasta) ja muuta velkaa 6 003 (50 %:n osuus velasta).

Keskustan kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (alhaalla), perussuomalaisten sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila ja kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo (oik.) eduskunnan täysistunnossa 23. syyskuuta.

Luottamus- ja hallintotehtävät yrityksissä ja yhteisöissä

Mattila ilmoittaa olevansa Muhoksen Perussuomalaiset paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen.

Kuntien ja muiden julkisyhteisöjen luottamustehtäviin kuuluvat jäsenyys Muhoksen kunnanvaltuustossa ja jäsenyys Muhoksen kunnan opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa, jossa hän toimii varapuheenjohtajana.

Mattila on lisäksi Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen skä Pohjois-Pohjanmaan liiton PoPSTer-hankkeen ohjausryhmän jäsen Muhoksen kunnan edustajana.

Hän ilmoittaa pidättäytyvänsä hoitamasta Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsenen ja Pohjois-Pohjanmaan liiton PoPSTer-hankkeen ohjausryhmän jäsenen tehtävistä ministeriaikanaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti Pirkko Mattilan Juha Sipilän (kesk) hallituksen sosiaali- ja terveysministeriksi ministeriksi 25. elokuuta sen jälkeen, kun edellinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) oli pyytänyt eroa henkilökohtaisista syistä.

Suomen perustuslain mukaan ministerin on tehtävä ilmoitus sidonnaisuuksistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?