Orpo osallistui ensimmäiseen mielenosoitukseensa ikinä – yritti mukaan 1992, mutta ”hyytyi matkalle” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Orpo osallistui ensimmäiseen mielenosoitukseensa ikinä – yritti mukaan 1992, mutta ”hyytyi matkalle”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) osallistuivat tänään rasisminvastaisiin mielenosoituksiin.

Kokoomuksen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja valtiovarainministeri Petteri Orpo osallistuivat rasismia ja fasismia vastustaneen mielenosoituksen alkuun lauantaina Helsingissä.

24.9.2016 15:59

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui mielenosoitukseen rasismia vastaan Kuopiossa ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) Helsingissä.

Kokoomusjohtaja Orpo, 46, oli ensimmäistä kertaa elämässään mielenosoituksessa. Orpo oli mukana Peli poikki -mielenosoituksen alkutahdeissa Helsingin Kansalaistorilla.

– Oli ensimmäinen kerta. Kerran olin jo matkalla opintotukimielenosoitukseen vuonna 1992, mutta hyydyin matkalla. Nyt olin perillä asti.

– Se oli hieno kokemus. Siellä oli laajasti suomalaisia edustettuina: eri ikäisiä, erilaisista taustoista ja eri puolilta. Hyvin maltillinen henki. Minusta sieltä huokui se, että suuri, maltillinen suomalainen enemmistö näyttää sen, että se ei hyväksy poliittista väkivaltaa, eikä mitään väkivaltaa, ja siihen halutaan stoppi, Orpo totesi IS:lle.

Sekä Sipilä että Orpo sanoivat tänään, että hallitus tulee puuttumaan väkivaltaisten ääriliikkeiden toimintaan.

Hallitus on kieltämässä lailla väkivaltaiset äärijärjestöt.

– Väkivaltaa, vihapuhetta, rasismia – niitä ei lailla voi poistaa olemasta. Minusta lainsäädännöllä kieltäminen on vahva signaali yhteiskunnalta, että emme hyväksy tällaista toimintaa. Sitten tarvitsemme lukemattoman määrän toimia, jolla varmistetaan, että kasvualustaa ääriajattelulle, rasismille ja vihanpidolle ei ole, Orpo sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?