Kotimaa

Tiesitkö tämän veromätkyjen maksamisesta etukäteen? 30. syyskuuta on tärkeä päivämäärä

Julkaistu:

30.9. on tärkeä päivämäärä jäännösveroja maksaessa.
Mikäli maksoit liian vähän veroja viime vuonna ja pankkitili pullistelee ennen jäännösveron eräpäivää, voi jäännösveron maksaminen etukäteen tuntua hyvältä idealta.

Tässä piilee kuitenkin lisämaksun vaara loppuvuodelle.

Jos maksat kahteen maksuerään jaetun jäännösverosi ensimmäisen erän ennen 30.9., lähettää verottaja loppuerästä uudet tilisiirrot uusin eräpäivin. Tällöin joudut maksamaan loppuvuodesta vielä lisää.

Tässä esimerkki:

Henkilö sai viime vuonna mätkyjä yhteensä 1280 euroa. Maksu oli jaettu kahteen osaan ja eräpäiviksi verottaja oli merkinnyt 1.12.2015 ja 2.2.2016. Kun henkilö maksoi 1.12. päivätyn erän, 640 euroa, jo syyskuun alussa, sai hän syyskuun lopulla uuden veropäätöksen, jossa pyydettiin maksamaan 1.12. vielä 320 euroa. Näin ollen henkilö maksoi samana vuonna jäännösveroja 960 euroa alkuperäisen 640 euron sijaan.

Toki helmikuun erä pieneni samalla 320 euroon. Mutta jos joulukuussa on erityistä tarvetta rahalle, ei mätkyjä kannata siis maksaa liian aikaisin.


Mutta jos maksat jäännösveroa ennen eräpäivää, mutta vasta myöhemmin kuin 30.9.2016, sinulle ei enää lähetetä uusia tilisiirtolomakkeita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tietoa jäännösverojen maksamisesta ja lisää esimerkkilaskelmia löytyy verottajan sivuilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt