Helsingin yössä järjestettiin alastonuinti – uskaliaimmat kastautuivat hyytävään mereen

Kauppatorin laidalla sijaitseva Allas nauttii kansansuosiota.

17.9.2016 0:09

Helsinki on täynnä lukuisia illanviettomahdollisuuksia, ja yksi niistä on alastonuinti.

Ydinkeskustassa, aivan presidentinlinnan vieressä sijaitseva merikylpylä Allas järjesti perjantai-iltana täydenkuun alastonuinnin.

ISTV kävi paikalla ja kuvasi tunnelmia yllä olevalle videolle.

Toimitusjohtaja Raoul Grünsteinin mukaan Allas nauttii suurta kansansuosiota, ja päivän aikana lippuja on myyty jo 600-700 kappaletta. Facebookissa tapahtumaa kohtaan ilmoitti kiinnostusta jopa 1500 henkeä, mutta paikalle ilmoittautui vain noin 150.

Tältä vaikutti myös alastonuinnilla, sillä jo hieman ennen kymmentä altaalle kerääntyi reilusti väkeä, miehiä, naisia, vanhoja ja nuoria.

Kellon lyötyä kymmenen uimavalvoja ilmoitti, että nyt on lupa ottaa uimahousut jalasta. Sekös kirvoitti etenkin uimaan tulleet herrat kovaäänisiin ”JES”-huutoihin.

Osa uimareista uskaltautui jopa 14-asteiseen, 180 syvään merivesialtaaseen ilman rihman kiertämää. Huomattavasti suurempi osa kuitenkin tyytyi lämmitettyyn, 27-asteiseen altaaseen ja piti speedot päällään.

Tästä huolimatta tunnelma altaalla oli enemmänkin leppoisa kuin riehakas, jopa mannermainen. Mistään täysvalaistusta uimastadionista ei ole kyse, vaan valonlähteenä toimivat lähinnä kynttilät ja muutama pieni sähkövalo.

Parhaassa tapauksessa syyskuun täysikuu valaisee uimarit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?