Vaaralliseksi luokiteltu murhaajaraiskaaja on otettu säilöön – ”Haluan jäädä Suomeen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vaaralliseksi luokiteltu murhaajaraiskaaja on otettu säilöön – ”Haluan jäädä Suomeen”

Tänään Turun vankilasta vapautunut Abdiqadir Osman Hussein on otettu säilöön. Hän ei ollut hetkeäkään vapaalla jalalla.

Vaaralliseksi luokiteltu Abdiqadir Osman Hussein vapautui vankilasta, mutta ei saanut olla vapaana.

1.9.2016 11:55

Elinkautisesta ehdonalaiseen päässyt vaaralliseksi luokiteltu murhaajaraiskaaja Abdiqadir Osman Hussein, 42, on otettu säilöön. Hussein vapautui Turun vankilasta ja hänen säilöön ottamisestaan päätti Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

Hänet passitetaan päätöksen mukaan joko Helsingin Metsälän tai Joutsenon säilöönottoyksikköön. Hussein vastusti säilöönottoa. Hän sanoi istunnossa, että hän haluaa jäädä Suomeen eikä hänellä ole Somaliassa mitään.

Abdiqadir Osman Hussein oli peittänyt kasvonsa kokonaan astuessaan tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Hän aikoi kertomansa mukaan asettua Helsinkiin asumaan sukulaisensa luo ja olisi halunnut vain ilmoittautua määräajoin vapaalta jalalta poliisiasemalla.

Tähän käräjäoikeus ei suostunut.

Husseinia odottaa uusi rikosoikeudenkäynti pahoinpitelystä, sillä hänen epäillään pahoinpidelleen 17-vuotiaan lenkkeilijätytön murhaajan ja raiskaajan Ramin Azimin Turun vankilan kuntosalilla 7. helmikuuta. Oikeudenkäynti on kahden viikon kuluttua.

Poliisi on tehnyt jo pitkään työtä Husseinin karkottamiseksi Somaliaan. Karkotuspäätös on vuodelta 2001 ja se on yhä voimassa. Tuolloinen Ulkomaalaisvirasto, nykyinen Maahanmuuttovirasto, linjasi, että mies on karkotettava kotimaahansa Somaliaan, kun hän vapautuu vankilasta.

Karkottamisperusteena olivat miehen tekemät rikokset ja se, että hän on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muille.

Päätöksen jälkeen mies syyllistyi vain muutaman tunnin vankilomalla pienen lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön 2005. Ennen 15-vuotiaan tamperelaistytön Tuulin murhaa 1995 Hussein oli raiskannut 13-vuotiaan tytön Tampereella 1993.

Ei hetkeäkään vapaana. Hussein pääsi vapaaksi vankilasta, otettiin heti poliisin suojiin ja Varsinais-Suomen käräjäoikeus päätti, että hänet pidetään säilössä.

Helsingin hovioikeus päätti viime vuoden toukokuussa laskea Husseinin elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen. Hovioikeus perusteli vapaaksi laskemista mm. sillä, että mies on vankeusaikana opiskellut eikä hänellä ole päihteidenkäyttöhistoriaa.

Tuulin isä Kari Ikonen ja 13-vuotiaana raiskattu nainen ihmettelivät hovioikeuden perusteluita. Kumpikin muistutti, että Hussein teki murhan ja raiskauksen selvin päin.

Hussein vapautui Turun vankilasta. Hänen epäillään pahoinpidelleen toisen murhaajaraiskaajan vankilan kuntosalilla. Oikeudenkäynti pahoinpitelystä on parin viikon kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?