Huomenna vapautuvaa murhaajaraiskaajaa epäillään lenkkeilijätytön murhaajan ja raiskaajan pahoinpitelystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Huomenna vapautuvaa murhaajaraiskaajaa epäillään lenkkeilijätytön murhaajan ja raiskaajan pahoinpitelystä

Elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen huomenna astuva murhaajaraiskaaja joutuu oikeuteen toisen murhaajaraiskaajan pahoinpitelystä syytettynä.

31.8.2016 12:38

Huomenna elinkautisesta ehdonalaiseen pääsee 15-vuotiaan Tuulin murhaaja. Häntä odottaa jo kuitenkin uusi oikeudenkäynti, sillä IS:n tietojen mukaan Abdiqadir Osman Husseinin epäillään pahoinpidelleen elinkautiseen vankeuteen 17-vuotiaan lenkkeilijätytön murhasta ja törkeästä raiskauksesta tuomitun Ramin Azimin, 26. IS:n tietojen mukaan kyse on muutamasta lyönnistä kasvoihin. Tapahtumasta on olemassa valvontakameran tallenne. Epäilty pahoinpitely tapahtui Turun vankilassa.

Azim raiskasi 17-vuotiaan tytön Ulvilassa ja poltti tytön elävältä Kokemäeltä viime vuonna. Vaasan hovioikeus vahvisti Azimin elinkautisen vankeustuomion tänään.

Hussein oli raiskannut 13-vuotiaan tytön kaksi vuotta ennen Tuulin murhaa. Hussein päästettiin elinkautisen vankeustuomion aikana lyhyelle vankilomalle, jolloin hän syyllistyi pienen lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

IS:n tietojen mukaan Hussein on elinkautisen vankeustuomionsa aikana ollut hoidettavana Niuvanniemen sairaalassa 2007. Hän on tuolloin ollut puhumattomassa tilassa eikä ole ottanut kontaktia muihin ihmisiin.

Ulkomaalaisvirasto eli nykyinen Maahanmuuttovirasto on antanut Husseinista karkotuspäätöksen jo 2001. Mies saapui Suomeen toukokuussa 1990 ja anoi turvapaikkaa. Sitä hänelle ei myönnetty. Hän sai kuitenkin väliaikaisen oleskeluluvan vuodeksi humanitaarisista syistä. Viimeisin oleskelulupa päättyi 1994 eikä hänelle ole myönnetty uutta oleskelulupaa.

Viranomaiset ovat vakuuttaneet murhatun Tuulin isälle Kari Ikoselle, ettei Hussein ole hetkeäkään vapaana, vaan Hussein otetaan heti poliisin suojiin, kun Hussein lasketaan ehdonalaiseen vapauteen huomenna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?