Lännen Media: Ministeri Mattila ehdottaa korvausjärjestelmää rokotushaitoille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lännen Media: Ministeri Mattila ehdottaa korvausjärjestelmää rokotushaitoille

Pirkko Mattila (ps) ehdottaa korvausjärjestelmää rokotushaitat kattavaa korvausjärjestelmää.

Julkaistu: 27.8.2016 4:22

Mattila ei lämpene lapsensa rokottamatta jättävien vanhempien rankaisemiselle.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) ehdottaa korvausjärjestelmän luomista rokotteiden vakavien haittavaikutusten varalle. Ministerin ehdotuksesta kertoo Lännen Media.

Vaikka vakavat sivuoireet ovat harvinaisia, vastuuta ei Mattilan mielestä tule paeta. Hänen mukaansa valmis korvausjärjestelmä takaisi sen, että ihminen saisi tarvittavan kuntoutuksen ja hänen muuttunut elämäntilanteensa otettaisiin huomioon.

Vanhempien pelot rokottaa lapsiaan ovat nousseet kesällä keskusteluun. Sosiaali- ja terveysministeri toteaa, että vanhempien rankaiseminen tai lapsilisien poistaminen eivät auta tilannetta. Hänen mukaansa paras keino vaikuttaa lasten rokottamiseen on valistus.

– Ehkä tarttuvat taudit ja sairaudet ovat olleet niin kauan poissa, että olemme unohtaneet, millaista murhetta näistä sairauksista voi tulla, Mattila sanoo.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ehdotti hiljattain, että lapsilisät pitäisi ottaa pois niiltä vanhemmilta, jotka eivät rokota lapsiaan suomalaisen rokotusohjelman mukaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?