Jo vuosi mystisestä katoamisesta – poliisi yhä täysin ymmällään: Mitä tapahtui kampaaja-Birgitalle? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jo vuosi mystisestä katoamisesta – poliisi yhä täysin ymmällään: Mitä tapahtui kampaaja-Birgitalle?

Poliisi toivoo edelleen havaintoja Helsingissä oudosti kadonneesta Birgitta Silanderista.

Helsingin Töölössä kampaamoa pitävä Birgitta Silander katosi jäljettömiin vuosi sitten 24.8.2015.­

25.8.2016 21:18

Helsingin Töölössä kampaamoa pitävä Birgitta Silander katosi jäljettömiin vuosi sitten 24.8.2015.

Yli 65-vuotiaan naisen viimeisistä liikkeistä tiedetään vähän. Viimeisin varma näköhavainto Silanderista on katoamista edeltävänä päivänä. Silanderin miesystävä oli viettänyt hänen kanssaan aikaa.

Mutta mitä sitten varsinaisena katoamispäivänä tapahtui?

Silander oli sopinut, että hän tapaa työtoverinsa Etu-Töölössä sijaitsevassa kampaamossa maanantaina 24. elokuuta kello 15. Helsingin seudun liikenteen matkakorttitiedoista on selvinnyt, että Silander lähti kotoaan Viikistä metrolla keskustaan noin tuntia ennen tätä, mutta tapaamiseen hän ei koskaan saapunut.

Kadotessaan Silander oli matkalla työpaikkaansa.­

Viimeinen varma tieto Silanderiin liittyen on se, että hänen matkapuhelimensa linkittyi Tennispalatsin tukiasemaan katoamispäivänä kello 17. Sijainti on siis tuolloin ollut Eteläisen Rautatiekadun alueella, eli aivan lähellä hänen kampaamoaan.

Sitten on tapahtunut jotain mystistä. Silander on hävinnyt teille tietämättömille. Silanderin liikkeet eivät ole tallentuneet kaupungissa oleviin lukuisiin valvontakameroihin.

Myös hänen vaatetuksensa katoamispäivänä on epäselvä.

–Olemme selvittäneet valvontakameroiden kuvia, mutta mitään ei ole löytynyt. Varsinaisesta vaatetuksestakaan meillä ei ole tarkkaa tietoa, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf sanoo Helsingin poliisista.

Viimeinen havainto Silanderista oli hänen puhelimensa yhteys Tennispalatsin tukiasemaan.­

Poliisi ei ole voinut tehdä edes maasto- tai vesistöetsintöjä.

–Asiasta on keskusteltu ja sitä on käyty läpi. Meillä pitäisi olla joku konkreettinen ja kohdennetumpi alue, josta voisimme katsoa, Kruskopf kertoo.

Vaikka poliisi tietää, että puhelin linkittyi viimeisimmän kerran Tennispalatsin tukiasemaan, se ei ole riittävä tieto etsintöjen aloittamiseksi.

–Kuten Nelan (Utkina, nuori tshekkinainen, jonka katoamistapausta seurattiin mediassa tarkkaan) tapauksesta kävi ilmi, niin niiden tukiasemien tietojen luotettavuus tarkkaan kohdentamiseen on hirveän hankalaa, Kruskopf kertoo.

Silanderilla oli yhteyksiä myös Etelä-Eurooppaan, mutta hän ei ole tiettävästi sinnekään mennyt.

Birgitta Silander katosi tasan vuosi sitten Helsingissä.­

Poliisi seuraa myös sitä tarkkaan, jos Silanderin pankkitiedoissa ilmenisi liikennettä.

–Kyllä meillä sillä lailla aktiviteettia on, että pankkitietoja aika ajoin katsotaan, onko mitään liikettä missään suunnassa, Kruskopf selvittää.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja Silanderista, vaikka Kruskopf pitää epätodennäköisenä, että nainen löytyisi enää hengissä. Hän ei voi kommentoida asiaa tarkemmin. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Havainnot Silanderista voi ilmoittaa numeroon 0295 417 935. Tietoja voi ilmoittaa myös sähköpostiosoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?