Poliisilla uusia epäilyjä Forssan joukkotappelusta – teinityttö pahoinpideltiin, nuorisossa kytee kostomieliala

rac

Julkaistu:

Forssan Saksankujan vastaanottokeskuksen edustalla tiistaina tapahtuneen joukkotappelun tutkinta on jälleen edennyt, kertoi asiaa tutkiva poliisi torstaina iltapäivällä tiedotteessaan.
– Torstaina on kirjattu yksi uusi rikosilmoitus pahoinpitelystä. Pahoinpitely on kohdistunut paikalliseen tyttöön ja tapahtunut Saksankujalla tiistaina yhteenoton aikaan. Tytön vammat ovat lieviä. Tapahtuman selvittely on vielä kesken, poliisi kertoo.

Poliisille on lisäksi tehty keskiviikko-torstai -akselilla rikosilmoitukset kahteen autoon kohdistuneista vahingonteoista. Pysäköityjä autoa on vahingoitettu lyömällä niitä jollakin esineellä.

Joukkotappelussa oli osallisina kymmeniä henkilöitä, niin kantasuomalaisia kuin turvapaikanhakijoitakin. Nopeasti päättyneessä rähinässä käytettiin astaloina muun muassa pesäpallomailoja ja rautaputkia.

– Yhteenoton jälkeisenä yönä otettiin kiinni 18-vuotias mies, joka on edelleen pidätettynä. Huomenna perjantaina tutkinnanjohtaja päättää, esitetäänkö miestä vangittavaksi. Miestä epäillään tällä hetkellä kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta. Hänen osallisuudestaan tiistain yhteenottoon ei ole vielä saatu selvyyttä. Pidätetyllä on aikaisempaa väkivalta - ja huumerikostaustaa. Poliisin tiedossa ei ole, että hän olisi osallistunut ääriryhmien toimintaan, poliisi tiedottaa.

– Muita ei ole otettu kiinni. Poliisi kuulustelee asianomistajina turvapaikanhakijoita jo aiemmin tapahtuneisiin pahoinpitelyihin. Lisäksi yhtä henkilöä on tänään kuulusteltu epäiltynä maanantai-iltana Forssan Prisman pihalla tapahtuneeseen 15-vuotiaan pojan pahoinpitelyyn. Poliisi selvittää mitä kaikkea tähän tapahtumaan liittyy.

Poliisin mukaan ilmapiiri Forssan seudulla on ollut viime aikoina kireä.

– Vastaanottokeskuksen asukkaita on enenevässä määrin häiritty kaupungilla. Poliisin tiedossa on kaksi tuoretta vastaanottokeskuksen asukkaaseen kohdistunutta pahoinpitelyä. He olivat osanneet tiistaina odottaa jotain, kun olivat havainneet suomalaisten kokoontumisen lähistölle, poliisi sanoo.

– 22.8. Prisman pihalla tapahtuneen 15-vuotiaan pahoinpitelyn jälkeen joillakin tiistain nujakkaan osallistuneilla on ollut kostonhalua maahanmuuttajia kohtaan. Nuorison piirissä on kiertänyt jonkinlaista kostomielialaa ja tämä lienee yksi syy yhteenottoon.

Mitä forssalaiset ajattelevat kireästä ilmapiiristä paikkakunnalla? Katso HSTV:n video yllä.