Vaarailmoitus Vierumäelle: Golfkentällä viihtynyt karhu palasi taajamaan – ”Se oli viiden metrin päässä”

Julkaistu:

Hämeen poliisin mukaan karhua etsitään paraikaa. Silminnäkijä kuvailee karhua nuoren näköiseksi, mutta kookkaaksi.
Vierumäen taajaman alueella liikkuu karhu, jota etsitään parhaillaan, kerrotaan Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta. Hätäkeskukseen on tehty asiasta vaarailmoitus.

Karhua etsivät tällä hetkellä poliisipartiot, ja paikalle on hälytetty myös riistamiehiä. Poliisin mukaan ensimmäinen ilmoitus karhusta on tullut hätäkeskukseen noin kello 14.20.

Omin silmin karhun nähnyt Anne Litmanen kertoo, että hän perheenjäsentensä kanssa matkalla pois Vierumäeltä urheiluopistolta, kun he pysähtyivät hetkeksi Vierumäen Kelokodan kohdalle. Paikka on noin kuuden kilometrin päässä urheiluopistolta.

Litmanen kertoo olleensa ensin selin karhuun, ja huomanneensa sen vasta käännyttyään. Karhu oli tullut kodan puolelta metsiköstä, kävellyt tien toisella puolella olevan kaupan kohdalle ja sitten taas metsikköön.

– Se oli viiden metrin päässä autosta. Karhu oli nuoren näköinen, mutta ei ihan pentu. Aika suurikokoinen kyllä, Litmanen kuvailee.

Välissä karhu oli jäänyt hetkeksi istumaan ja katselemaan, jolloin Litmasen siskon mies oli soittanut poliisille.

– Pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä oli hirveästi aivan siinä lähellä, ja poliisit vaikuttivat ottavan tilanteen vakavasti, Litmanen kertoo.

Vierumäen golfkentällä nähtiin myös eilen karhu.