Ministeri Grahn-Laasonen järjesti liki neljän tonnin illanistujaiset: ”En tiennyt tilaisuuden kustannuksista”

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) myöntää, että Suomen lukiolaisten liiton ex-puheenjohtajille järjestetty illallinen oli liian tyyris.

Tapaamisen osallistui ministeri itse ja 19 lukiolaisten liiton ex-puheenjohtajaa.

4.8.2016 11:00

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) järjesti toukokuussa Suomen lukiolaisten liiton entisille puheenjohtajille illanvieton Valtion vierastalolla.

Tapaamisen osallistui ministeri itse ja 19 lukiolaisten liiton ex-puheenjohtajaa.

Kahdenkymmenen ihmisen illanistujaisista tuli luksustason lasku. Loppusumma oli 3 906 euroa, eli noin 200 euroa per osallistuja.

Opetusministerin mukaan tapauksesta otetaan opiksi.

IS tavoitti kesälomalla olleen Grahn-Laasosen, joka vastasi kysymyksiin sähköpostilla.

– En tiennyt tilaisuuden kustannuksista, koska en osallistunut käytännön järjestelyihin. Pidän kustannuksia korkeina, vieläpä kun tilaisuus oli valtion omissa tiloissa.

– Kun pyysin ministeriöstä selvitystä, miksi kustannukset poikkeavat muiden valtion edustustilojen kustannuksista, sain kuulla, että syynä korkeampiin hintoihin on valtion vierastalolla käytettävä ulkopuolinen catering. Otamme ministeriössä tästä opiksi, ja jatkossa pyydän, että sidosryhmätilaisuudet järjestetään muualla, Grahn-Laasonen kertoi.

”Tilaisuus oli hyödyllinen ja liittyi suoraan ministeriön toimialaan”

Illanistujaiset pidettiin siis Valtion vierastalolla.

Ruuat ja juomat tilattiin Kalastajatorpalta. Laskussa (3 906 euroa) ruuat maksoivat noin 1 100 euroa, juomat 1 500 euroa ja loppusumma koostui paikalla olleesta henkilökunnasta, kukista ja siivouksesta.

Loppusummaksi tuli yhteensä 3906 euroa

Tilaisuuteen osallistuneista lukiolaisten liiton ex-puheenjohtajista moni on entinen tai nykyinen kokoomuksen palkollinen.

Miksi ministeri ylipäätään järjestää tilaisuuden lukiolaisten liiton ex-puheenjohtajille?

– Ministerin tehtävien kannalta yhteydenpito oman alan vaikuttajien ja taustavaikuttajien kanssa on tavanomaista ja välttämätöntä. Tapaan virkani puolesta paljon ihmisiä opetus- ja kulttuuriministeriön eri viiteryhmistä eri kokoonpanoissa.

– Illallisen keskustelun aiheena oli suomalaisen lukion kehittäminen. SLL:n puheenjohtajat ovat olleet lukiokoulutuksen asiantuntijoita viimeisen 30 vuoden aikana, ja edelleenkin he toimivat useissa yhteiskunnallisesti tärkeissä rooleissa. Tilaisuus oli hyödyllinen ja liittyi suoraan ministeriön toimialaan, Grahn-Laasonen vastasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?