Tieraivo puhkesi keskellä Helsinkiä: ”Mies alkoi moukaroida nyrkein toista suoraan naamaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tieraivo puhkesi keskellä Helsinkiä: ”Mies alkoi moukaroida nyrkein toista suoraan naamaan”

Pyöräilijä meni antamaan huoltoajossa olevalle pakettiautolle palautetta pysäköintisäännöistä, sanaharkka yltyi nyrkkitappeluksi.

Tieraivo puhkesi pakettiauton pysäköidyttyä aivan sallitusti huoltoajon takia pyörätielle lähellä Kolmen sepän patsasta Helsingin ydinkeskustassa.

29.7.2016 7:56

Ohikulkijat joutuivat seuraamaan, miten pakettiauton kuljettaja ja pyöräilijä kävivät nyrkkitappelua Helsingin ydinkeskustassa keskiviikkona iltapäivällä.

Pienen tyttärensä kanssa pyöräillyt perheenisä kertoo nähneensä liikennevaloissa odottaessaan, että kevyen liikenteen väylälle pysäköidyn pakettiauton luona heilui kaksi miestä.

– Kun menin autoa kohti, huomasin, että toinen mies alkoi moukaroida nyrkein toista miestä suoraan naamaan.

Ilta-Sanomille puhunut mies kertoo, että kun hän pääsi osapuolten luokse, nyrkein heilunut lähti paikalta vauhdikkaasti pois. Auto jäi pyöräkaistalle.

– Väliin en olisi mennyt muutenkaan, koska minulla oli tytär mukana. Sitä en nähnyt, mitä tätä ennen tapahtui tai mistä he keskustelivat, perheenisä kertoo.

Hän meni juttelemaan paikalle jääneen, nyrkistä kasvoihinsa saaneen miehen kanssa. Mies oli tullut paikalle pyörällä.

– Kysyin, mistä toinen mies oli raivostunut. Hän (pyöräilijä) kertoi, että oli vaatinut autoilijaa siirtämään autonsa pyöräkaistalta pois, että se on vaarallinen. Tästä oli tullut sanaharkkaa.

Perheenisä kertoo, että tilanne tuntui omituiselta. Hänen piti selvittää 5-vuotiaalle tyttärelleen, kuinka liikenteessä käyttäydytään.

– Sanoin, että toisen lyöminen on laitonta ja siitä voi aiheutua vakavat vammat, isä kertoo.

”Huoltoajolla on oikeus pysäköintiin”

Helsingin poliisi on saanut asiasta rikosilmoituksen. Poliisin mukaan Kolmen sepän patsaan luona on tullut riitaa liikennesäännöistä.

Rikosnimikkeenä ovat pahoinpitely ja pahoinpitelyn yritys.

– Molempia osapuolia epäillään. Toista epäillään pahoinpitelystä ja toista pahoinpitelyn yrityksestä. Siinä on puolin ja toisin vähän hermot menneet. Ensin vähän suusanallisesti on juteltu isoilla kirjaimilla. Se kun ei ole auttanut, on tapeltu, rikoskomisario Heikki Sandberg kertoo tapahtumien kulusta.

Liikennerikosta poliisi ei ole tapauksesta kirjannut.

Sandberg sanoo, että pakettiauto oli huoltoajossa. Kuljettaja tuli korjaamaan näyteikkunaa. Huoltoajolla on oikeus pysäköidä auto talon viereen.

Poliisiraportin mukaan tappelupukarit huiskivat toisiaan kypäröillä. Toisella oli rakennuskypärä ja toisella pyöräilykypärä.

Tappelussa pyöräilijän nenän pieleen tuli verinaarmu ja ilmeisesti hänen hampaansa lohkesi.

– Poliisiraporttiin on kirjattu, että hammas on lohjennut, mutta ei tiedetä, onko se mennyt tässä rytäkässä vai aiemmin, Sandberg selvittää.

Juttua korjattu klo 10.50: Pakettiauto oli pysäköity pyöräkaistalle, ei pyörätielle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?