Järkyttävät yksityiskohdat julki: Tuntematon mies yritti kuristaa 12-vuotiaan tytön kuoliaaksi koulumatkalla Espoossa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Järkyttävät yksityiskohdat julki: Tuntematon mies yritti kuristaa 12-vuotiaan tytön kuoliaaksi koulumatkalla Espoossa

Poliisi joutui taklaamaan miehen irti tytöstä. Mies kuristi tytön tajuttomaksi.

Järkyttävä kuristusepisodi tapahtui Espoon Suurpellossa. Tapahtumapaikka on kävelytiellä, ojan vieressä­

22.7.2016 11:03

Espoon käräjäoikeus päätti lähettää mielentilatutkimukseen miehen, joka kuristi viime toukokuussa pyörällä ajanutta 12-vuotiasta tyttöä Espoon Suurpellossa. Syyttäjä syyttää miestä murhan yrityksestä.

Puhelimeen puhunut mies oli ensin viittoillut tytölle. Tyttö yritti ajaa miehen ohi, mutta mies meni koko ajan hänen eteensä. Tyttö kysyi, miten hän voi auttaa. Mies tarttui kiinni, kaatoi maahan ja alkoi kuristaa lasta. Tyttö ei tuntenut miestä.

57-vuotias oli ensin soittanut hätäkeskukseen 2. toukokuuta kello 13.33 ja kertonut löytäneensä metsästä geokätkön. 15 minuuttia myöhemmin hän soitti hätäkeskukseen ja oli jo kuristamassa 12-vuotiasta tyttöä.

Mies sanoi hätäkeskukseen: Mä olen kuristamassa yhtä tyttöä hengiltä, mä kuristan, mä kuristan hengiltä nyt.

Hätäkeskus kuuli myös tytön tuskan ja avunhuudot. Tyttö yritti huutaa, älä kurista, ota reppu!

Nainen yritti mennä väliin, mutta mies potkaisi hänet maahan. Nainen kaatui nurmikolle. Mies meni jatkamaan kuristamista. Hän kuristi tyttöä kaksin käsin. Mies ilmoitti hätäkeskukseen myös ottavansa seuraavaksi puukon esiin ja leikkaavansa tytön kurkun.

Mies ei lopettanut kuristamista edes poliisin tultua paikalle. Poliisit joutuivat taklaamaan miehen irti tytöstä.

Syyttäjän mukaan mies kuristi tyttöä voimakkaasti useiden minuuttien ajan kaksin käsin kaulasta niin, että tyttö menetti tajuntansa. Lapsella ei ollut mitään mahdollisuuksia puolustautua isokokoista aikuista hyökkääjää vastaan. Hyökkäys oli raju ja yllättävä.

Mies kiisti oikeudessa syytteen murhan yrityksestä. Mies katsoi syyllistyneensä vain pahoinpitelyyn. Miehen mukaan hän ei pyrkinyt surmaamaan tyttöä.

Helsingin oikeuslääkäriasemalla mies sanoi teon jälkeen, yrittäneensä ”painaa loppuun asti”. Mies luuli geokätköä pommiksi. Hän kertoi oikeudessa sekavasti, että luuli tytön repussa olevan räjähdevyön. Mies kertoi halunneensa pelastaa koko Suurpellon terroriteolta. Hän sanoi oikeudessa nyt ymmärtävänsä, tilanne oli ollut kauhea eikä hänellä ollut oikeutta menetellä niin kuin hän menetteli.

Lääkärilausuntojen mukaan miehen oireilu teon jälkeen voi viitata psykoosisairauteen. Oikeus päätti lähettää miehen mielentilatutkimukseen. Se antaa asiasta ratkaisun vasta tutkimuksen jälkeen.

Tyttö oli shokissa ja ruhjeilla teon jälkeen, mutta hänelle ei jää pysyviä fyysisiä vammoja. Lääkärin mukaan tapahtuma on todennäköisesti tytölle erittäin traumaattinen psyykkisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?