Ex-karateka tappoi 35-vuotiaan vaimonsa raa’asti Espoossa – syyttäjä: murha teloitustyyliin

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeinen. Asianajaja vetoaa voimakkaaseen uupumukseen ennen tekoa.

Asianajajan mukaan syytetty mies kärsii masennuksesta. Asianajaja vetosi miestä vankila-aikana tavanneeseen lääkäriin ja katsoi, että mies oli voimakkaasti uupunut ennen tekoa.

20.7.2016 10:17

Syyttäjä vaati elinkautista vankeusrangaistusta murhasta 41-vuotiaalle insinöörimiehelle, joka surmasi 35-vuotiaan aviovaimonsa viime vuoden toukokuussa Espoon Mankkaalla.

Mies on tunnustanut surmanneensa vaimonsa, mutta katsoo, että teko on tappo eikä murha. Syyttäjä pitää tekoa teloitustyylisenä murhana.

Mies surmasi vaimonsa 27 veitseniskulla. Nainen yritti torjua miehen iskuja, mutta oli puolustuskyvytön maatessaan sängyllä ja pudotessaan sieltä vielä hyökkäyksen aikana kapeaan tilaan sängyn ja seinän väliin. Syyttäjän mukaan mies on myös oman aiemman kotimaansa kansallisen maajoukkueen entinen karateka ja vaimoaan voimakkaampi.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies on syyntakeinen.

Miehen asianajaja huomautti, että mielentilatutkimus tehty miehestä, joka on saanut yhdeksän kuukauden ajan hoitoa kriisiytyneiden ihmisten hoitoon perehtyneiden taholta.

– Hän oli saanut kriisiterapiaa ja lääkitystä teon jälkeen, asianajaja sanoi.

Asianajajan mukaan mies kärsii masennuksesta. Asianajaja vetosi miestä vankila-aikana tavanneeseen lääkäriin ja katsoi, että mies oli voimakkaasti uupunut ennen tekoa.

Miehen mukaan hänen tarkoituksensa oli surmata itsensä eikä vaimoa.

– Tästä asiasta en koskaan pysty pyytämään tarpeeksi anteeksi ja pyydän nytkin anteeksi. Kahden tyttären sydämet ovat särkyneet heidän menetettyään äitinsä. Jos tilanteen voisi uusia, en toimisi niin. Kannan koko elämäni tätä tekoa, mies sanoi oikeudessa.

Syyttäjän mukaan motiivi raa’alle teolle olivat miehen mustasukkaiset ja paikkansa pitämättömät kuvitelmat siitä, että vaimolla olisi ollut suhde. Tällaiselle miehen väitteelle ei löytynyt esitutkinnassa mitään näyttöä.

Vaimo oli jo aiemmin kääntynyt poliisin puoleen, koska pelkäsi miestään.

Mies oli tohtorikoulutettavana ja työskenteli Espoon kaupungilla ennen surmaa. Miehen mukaan hän ei ollut nukkunut moneen kuukauteen ennen surmaa, koska teki väitöskirjaa. Mies jakoi myös postia saadakseen lisätuloja perheelle.

– Väitöskirja oli viittä vaille valmis, asianajaja kertoi.

Pariskunnan yhteinen 2-vuotias lapsi oli asunnossa tekohetkellä, mutta häneen ei kohdistunut väkivaltaa. Tämä ja toinen uhrin alaikäinen tytär vaativat yhteensä 25 000 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä. Uhrin äiti ja sisaret vaativat yhteensä 19 000 euron korvaukset kärsimyksestä.

Uhri haudattiin Norsunluurannikolle, mistä myös Suomen kansalaisuuden saanut mies on kotoisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?