Pysäyttävä video nyky-Suomesta: Härski myymälävaras sulloo tavaraa matkalaukkuun kaikessa rauhassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pysäyttävä video nyky-Suomesta: Härski myymälävaras sulloo tavaraa matkalaukkuun kaikessa rauhassa

Videolla näkyy, kuinka noin 40-vuotias nainen sulloo marketissa tavaraa matkalaukkuun ilman aikomustakaan maksaa. Tapaus sattui pääkaupunkiseudulla kesäkuussa.

17.7.2016 22:00

Noin 40-vuotias vaalea nainen asteli isoon suurmyymälään pääkaupunkiseudulla. Hänellä oli mukanaan kaksi kangaskassia.

Nainen suunnisti ensin vaateosastolle. Hän ryhtyi sovittelemaan itselleen takkia. Vartija liikkui parinkymmen sentin päästä. Nainen meni sovituskoppiin, veti verhon eteen. Nainen poistui osastolta takki päällään.

Nainen kokeilee, onko uusi takki sopivan kokoinen.

Nainen kävelee takki päällä pois kaikessa rauhassa, vaikka vartija on viereisessä sovituskopissa.

Sitten nainen meni katselemaan matkalaukkuja. Hän vohki kaupasta kirkkaan vihreän laukun ja kulki pitkin kaupan käytäviä matkalaukku kädessään.

Nainen suuntasi ruokaosastolle. Hän pysähtyi Superfood-tuotteiden kohdalla. Nainen valikoi kalliita terveystuotteita. Hän sulloi tavaroita ja ruokaa matkalaukkuun.

Myös ruokaosastolla nainen häärää ilman mitään merkkiä kiinnijäämisen pelosta.

Hyllyltä ottamansa tavarat hän sulloo aiemmin varastamaansa vihreään matkalaukkuun ja vierellä näkyviin kasseihin.

Kauppias kertoo, että nainen käveli muina miehinä takki päällä ja matkalaukku täynnä tavaraa kassan läpi. Maksamatta.

SEURAAVAKSI nainen siirtyi kilpailevaan myymälään. Hän ryhtyi täyttämään siellä matkalaukkua.

– Täysin ammattimaista touhua. Kun katselee vielä, mitä hän valitsi hyllyiltä. Ne eivät olleet ihan halvimpia tuotteita. Hän hyvin harkitusti valitsi, mitä laukkuun laitetaan, kauppias sanoo Ilta-Sanomille.

Kauppias ei halua nimeään, eikä kaupan nimeä julkisuuteen.

Suurmyymälän vartijat olivat seuranneet naisen puuhia jo jonkin aikaa kameroista. He ottivat naisen kiinni, kun hän alkoi pölliä naapurikaupan tuotteita.

– Vartijat kiinnittivät huomiota, että joku laittaa tavaroita kassiin. He antoivat mennä koko prosessin läpi ja katsoivat, mitä kaikkea nainen varastaa. Niin kuuluu tehdäkin, että vasta viime vaiheessa napataan tekijä kiinni, kauppias kertoo.

Kiinniotettaessa paljastui, että nainen epäillään varastaneen paitsi takin, matkalaukun ja ruokaa, myös kangaskassit olivat täynnä varastettua tavaraa.

Tapauksesta on pari viikkoa. Kauppias ilmoitti myymälävarkaudesta poliisille. Poliisi tutkii tapausta parhaillaan.

KAUPPIASTA harmittaa varkaiden asenne ja välinpitämätön suhtautuminen rangaistuksiin. Näpistyksiä varkaat tekevät kerrasta toiseen.

– Varkaiden asenne on sellainen, että ei tämä ole keneltäkään pois. Tässäkin oli nuori henkilö ja tuolla tavalla vain eletään.

Näpistykset ovat kauppiaat mukaan johtaneet siihen, että jotkut kaupat eivät enää uskalla laittaa sisäfilettä ja muita tuotteita esille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?