Brittilehti listasi 19 parhaan elintason maata – Suomi sijoittui ykköseksi

Independentin mukaan Suomi loistaa hyvinvoinnin kaikilla mittapuilla.

Independentin mukaan Suomi on paras maa elää. Kesämökkien luvattu maa keräsi mittauksen huippupisteet.

9.7.2016 4:30

Suomi on maailman parhaan elintason maa, ainakin jos on uskominen brittilehti Independentiä. Lehti sijoitti maailman 19 parhaan elintason maata järjestykseen ja Suomi sijoittui listan kärkeen.

Lehti perustaa tietonsa Social Progress Imperative -järjestön arvioihin. Järjestö julkaisee erityistä yhteiskunnallisen kehityksen indeksiä. Sociall Progress Index -mittauksessa ei niinkään tarkastella bruttokansantuotetta, vaan sitä, kuinka hyvinvointi jakautuu valtion sisällä.

Mittauksessa tarkasteltiin kolmea asiaa:

  1. Kuinka ihmisten perustarpeet täytetään. Tämä pitää sisällään esimerkiksi terveydenhuollon, jätehuollon ja asunnot.

  2. Hyvinvoinnin perusteet. Tähän luokkaan kuuluu ihmisten koulutus, mahdollisuus käyttää edistynyttä teknologiaa ja elinajanodote.

  3. Elämän mahdollisuudet: Henkilökohtaiset vapaudet, valinnanvapaus ja yhteiskunnan suvaitsevaisuus.

Suomi sijoittui Independentin mukaan huippusijoille kaikissa kolmessa sarjassa. Suomi sai mittauksessa 90,09 pistettä, kun maksimitulos oli 100. Lehti kirjoittaa, että kaikki puhuvat Pohjoismaiden korkeasta elintasosta, mutta Suomi on tehnyt siitä virallisen tosiasian.

– Jos aiotte muuttaa sinne, muistakaa ottaa mukaan lämmin takki – lämpötila voi laskea talvella alle 50 pakkasasteen, brittilehti veistelee.

Toiseksi parhaan sijan sai Kanada 89,49 pisteellä ja kolmannen Tanska 89,39 pisteellä. Ruotsi sijoittui kuudenneksi 8,80 pisteellä.

Indepentin 19 maan listaus lehden Facebook-sivulla:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?