Yksivuotias vauva jäi autoon yksin lukkojen taakse Joensuussa – vilkutti ikkunan läpi iloisena palomiehille

Julkaistu: , Päivitetty:

Pohjois-Karjala
Tiedossa ei ole, minkä takia ovet menivät lukkoon.
Kontiolahden Lykynlammen hiihtomajan läheisyydessä kuuden hengen porukka oli tekemässä lähtöä hieman kahdeksan jälkeen, kun jostain syystä auton ovet menivät lukkoon. Yksivuotias tyttö ja avaimet jäivät auton sisälle.

– Näitä aina välillä tapahtuu, että ovet menevät lukkoon, eikä tiedetä tarkemmin, että miksi, kertoo paloesimies Jouni Otalahti Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta Ilta-Sanomille.

Vara-avaimet olivat sen verran kaukana, että apuun hälytettiin pelastuslaitos.

Auton sisälle jäänyttä lasta ei tilanne näyttänyt huolestuttavan. Otalahden mukaan hän seurasi pelastustoimia ja katseli, kun ulkopuolelle jääneet ihmiset viihdyttivät häntä ikkunan läpi.

– Hän oli oikein iloisella tuulella siellä. Se nauroi, kun muut ilveilivät ikkunan takana ja meille vilkutti välillä, kertoo Otalahti.

Pelastuslaitos sai avattua ikkunaa sen verran, että ovi saatiin auki ja sekä lapsi että auton avaimet pois autosta. Sitä, millä ovi lopulta saatiin auki, ei Otalahti paljasta.

– Se on meidän salaisuus. Muutenhan kaikki olisivat kokeilemassa sitä.

Juttua korjattu kello 22.36: Lykynlammen ulkoilukeskus on Joensuun kaupungin omistama, mutta sijaitsee Kontiolahden kunnan puolella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt