Maija-Liisa Lahtinen jatkaa kavallussyytteiden pakoilua ulkomailla – vaatimukset jo yli 15 miljoonaa euroa

Lehtikeisarin leskeltä vaaditaan huikeita vahingonkorvauksia. Tämän ja aiemman, tuomioon johtaneen kavallusjutun yhteen laskien Maija Liisa Lahtiselta on vaadittu jo yli 15 miljoonaa euroa.

Maija-Liisa Lahtinen kävi Suomessa vuonna 2009 koskemattomuussuojan turvin. Tuolloin hän oli todistajana tyttärensä oikeusjutussa.

29.6.2016 5:10

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin vasta eilen syyte lähes 19 vuoden takaisesta rikosjutusta, jossa lehtikeisari Urpo Lahtisen leskeä Maija-Liisa Lahtista epäillään törkeästä kavalluksesta.

Käräjäoikeuden istunnossa kävi ilmi, että ulkomailla vuosia pakoilleelta Maija-Liisa Lahtiselta vaadittavat vahingonkorvaukset ovat nousseet huikean suuriksi. Tämä ja aiempi, tuomioon johtanut kavallusjuttu yhteen laskien Lahtiselta vaadittu summa on tätä nykyä jo yli 15 miljoonaa euroa.

Lahtisen kavaltamiksi epäillyt varat ovat vain noin puolet tästä, mutta summat ovat kasvaneet korkoa koron päälle jo 1990-luvulta lähtien.

Maanpaossa elävän Lahtisen poissaolo on pääsyy siihen, että jutun käsittely on lykkääntynyt vuodesta toiseen. Juttu uhkaa vanheta käsiin, sillä siinä syyteoikeus raukeaa lopullisesti syyskuussa 2017.

Viime viikolla korkein oikeus (KKO) lopulta päätti, että ennen vanhentumista pitäisi saada käsiteltyä ainakin juristin avunantosyyte, vaikkei Lahtista itseään ikinä oikeuden eteen saataisikaan. Syytetty juristi on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Lue lisää päivän Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?