Oulun pizzeriakahinassa lyötiin veitsellä ja ajettiin autolla päälle – vuosien vankeustuomiot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Oulun pizzeriakahinassa lyötiin veitsellä ja ajettiin autolla päälle – vuosien vankeustuomiot

Käsirysystä alkanut kahina päättyi taponyrityksiin Oulun Toppilassa.

Tammikuun pizzeriatappelua on puitu käräjillä Oulussa.

21.6.2016 18:12

Kaksi pizzerianomistajaa tuomittiin viiden vuoden vankeusrangaistuksiin Oulun Toppilassa tammikuussa sattuneesta välienselvittelystä.

Oulun käräjäoikeus katsoi päätekijöiden ja syyllistyneen tapon yritykseen, törkeään pahoinpitelyyn ja pahoinpitelyn yritykseen. Husein Hasan Karzan tuomittiin 5 vuodeksi ja 2 kuukaudeksi vankeuteen ja Ali Hazhar Rasoulin tasan 5 vuodeksi vankeuteen.

Lisäksi toisen yrittäjän veli, Hussein Hassan Kaiwan sai neljän vuoden vankeusrangaistuksen tapon yrityksestä.

Veitseniskuista vammoja saanut asianomistaja tuomittiin reilun 10 000 euron sakkoon ja toinen vammoja saanut vajaan 200 euron sakkoon pahoinpitelystä.

Tapahtumat saivat alkunsa Toppilan ostoskeskuksessa sijaitsevassa pizzeriassa. Asianomistaja ja kaksi hänen kaveriaan tulivat ravintolaan, jossa syntyi käsirysy yhden omistajan ja tulijoiden välillä. Vain noin puolitoista minuuttia kestäneet nujakan jälkeen miehet lähtivät ravintolasta.

Ravintolan omistaja Karzan nappasi veitsen mukaansa ja lähti miesten perään. Ostoskeskuksen pihalla uhiteltiin ja uhkailtiin, kunnes ravintolaan tunkeutujat lähtivät paikalta. Pizzerian omistaja lähti ajamaan miehiä takaa. Takaa-ajoon liittyivät myös Rasoul autollaan ja pahoinpidellyn yrittäjän veli Kaiwan.

Takaa-ajajat tavoittivat kaksi miehistä lähistöltä. Yhdessä pizzerianomistajat löivät kahta miestä useita kertoja veitsellä ja nyrkein. Rasoul myös törmäsi autolla tahallaan pakenijoihin. Myös Kaiwan osallistui väkivaltaan. Kolmas ravintolaan tulleista pääsi pakenemaan läheiselle huoltoasemalle.

Oikeudessa käytiin läpi tapahtumaan mahdollisesti liittyviä ristiriitaisia taustoja. Tuomittujen mukaan asianomistajat olivat uhkailleet heitä ja yrittäneet estää liiketoimet, kun miehet perustivat pizzerian vuodenvaihteessa Toppilaan.

Karzanin ja Rasoulin mukaan toinen asianomistaja ja hänen sukunsa on vuosia uhkaillut muita ulkomaalaisyrittäjiä ja vaatinut ”kuukausikorvauksia” ravintolatoimien harjoittamisesta. Heidän väitetään kuuluvan ns. Oulun pizzamafiaan.

Asianomistajat puolestaan väittivät puukottajien uhkailleen heitä pizzeriatoimintaan liittyen.

Oikeus ei ottanut kantaa uhkailuihin, mutta piti pizzerianomistajien tekoja vaarallisina ja moitittavina. Kaikille asianosaisille tuomittiin myös kärsimyskorvauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?