Myräkkä riivaa Suomea: Helsingissä festareilla lavoja suljettu ja esiintyjiä peruttu – Itä-Suomessa 10000 ilman sähköjä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Myräkkä riivaa Suomea: Helsingissä festareilla lavoja suljettu ja esiintyjiä peruttu – Itä-Suomessa 10000 ilman sähköjä

Julkaistu: 18.6.2016 18:22

Kesämyräkkä on kaatanut puita ja katkonut sähköjä lauantaina etenkin maan itäosissa. Helsingissä Sideways-festivaali on joutunut sulkemaan esiintymislavoja vaarallisten sääolosuhteiden vuoksi.

Kesämyräkkä on riepotellut Suomea lauantaina. Helsingissä parhaillaan käynnissä olevalla Sideways-festivaalilla on jouduttu sulkemaan esiintymislavoja sääolosuhteista johtuen. Festivaalin kolme esiintymislavaa on suljettu lauantaina loppupäivän ajaksi.

Vaarallisiin lukemiin yltynyt tuuli ja rankkasade estävät lavojen käyttämisen turvallisina esiintymispaikkoina. Kyseiset lavat ovat etelään päin, minkä vuoksi vesisateet ja rajuimmat tuulenpuuskat kohdistuvat erityisesti niihin.

  • Helsingissä myös tanssittiin aurinkoista sambaa tuulessa ja sateessa. Yllä olevalla videolla sambakarnevaalin osallistujat taistelevat vettä ja tuulta vastaan.

Esiintymislavoja jouduttiin sulkemaan Sideways-festivaalilla Helsingissä.

Festivaalin kaikki ulkomaiset artistivieraat ja lähes kaikki kotimaiset esiintyjät kuitenkin nousevat lavalle lauantain aikana. Lauantain artisteista ainoastaan Iisa, Seksihullut ja Pariisin kevät peruuntuvat, festivaali tiedottaa.

Myräkkä on myös katkonut sähköjä eri puolilla Suomea, erityisesti idässä. STT:n mukaan sähköt ovat poikki kaikkiaan yli 10 000 taloudelta. Tilanne on pahin Pohjois-Karjalassa ja Savossa.

– Puita on kaatunut. Osa on kaatunut rakennusten päälle ja jokunen autokin on jäänyt alle, palomestari Ismo Vihro Etelä-Savon pelastuslaitokselta sanoo Ilta-Sanomille.

Etelä-Savon alueella on tämän päivän aikana ollut yli 30 puunraivaustehtävää. Myös sähköjä on poikki.

– Juvalla oli 3000 ilman sähköjä kello 15 aikaan ja Savonlinnassa yli tuhat.

Henkilövahingoilta on vältytty. Pelastuslaitos oli kuitenkin useamman yksikön voimin paikalla, kun meloja putosi kanootista ja joutui vedenvaraan Sulkavalla. Hän kuitenkin selvisi tilanteesta ja on täysin kunnossa.

– Tuulet olivat sielläkin voimakkaita, joten voi olla mahdollista, että se oli syynä tähänkin, Vihro arvioi.

Tuuli kaatoi puita tielle Kerimäellä.

Puita on kaatunut myös tielle. Yllä oleva kuva on otettu Kerimäellä kello yhden jälkeen iltapäivällä.

– Sillä alueella näkyi kaatuneita puita enemmänkin. Osa oli jo raivattu tieltä pois, sanoo kuvan ottanut Maarit Pihlajakangas.

– Mietimme jopa, että lähdemmekö ajamaan ollenkaan, kun tiesimme, että on näitä ukkoskuuroja ja puuskia.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kesämyräkkä aiheuttaa kovia puuskatuulia viikonlopun aikana koko maassa. Välillä voi sataa rankastikin. Ilmatieteen laitos varoittaa, että etelätuuli on tänään vaarallisen voimakasta Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa. Tuulen nopeus on puuskissa 20 m/s.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?