Miljonääri, juristi ja juristi – tällaisia ovat kokoomuksen johtajaehdokkaiden puolisot

Kolmen puheenjohtajaehdokkaan puolisoista kaksi on juristeja ja yksi on työskennellyt rahoitusalalla.

Suzanne Innes-Stubb ja Alexander Stubb sekä Petteri Orpo ja Niina Kanniainen-Orpo.

11.6.2016 9:57

Kokoomukselle valitaan uusi puheenjohtaja lauantain puoluekokouksessa Lappeenrannassa. Kaikki kolme ehdokasta ovat perheellisiä.

Suzanne Innes-Stubb (kesk.) ja Alexander Stubb (oik.) saapuivat helmikuussa konserttiin Göran Stubbin (vas.) kanssa.

Stubb valloitti vaimoaan kaksi kuukautta

Kokoomusta noin kaksi vuotta luotsannut valtiovarainministeri Alexander Stubb on ollut vuodesta 1998 naimisissa englantilaisen Suzanne Innes-Stubbin kanssa.

Stubb kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa 12 vuotta sitten, että hän ja Suzanne tapasivat opiskellessaan Bruggen kaupungissa Belgiassa, College of Europe -yliopistossa.

– Nähdessäni Suzannen ensimmäisen kerran, sisälläni sanoi heti "klick". Suzanne taas väittää, ettei lainkaan muista meidän ensitapaamistamme, Stubb kertoi haastattelussa.

Stubb kertoi myös saaneensa tehdä kaksi kuukautta ”valloitustyötä”. Suzanne Innes-Stubb ja parin lapset muuttivat asumaan Suomeen vuosien 2008 ja 2009 vaihteessa.

Innes-Stubb työskentelee Sanoma-konsernin kilpailuasioista ja vaatimustenmukaisuudesta vastaavana lakimiehenä. Hänen on myös kerrottu juoksevan miehensä tapaan maratoneja ja harrastavan pyöräilyä.

Ilta-Sanomat vertaili hallituspuolueiden puheenjohtajien puolisojen tuloja marraskuussa. Tuolloin Innes-Stubb oli puolisoista kovatuloisin, sillä hänellä oli vuoden 2014 verotietojen mukaan 130 240 euron ansiotulot.

Sisäministeri Petteri Orpo vaimonsa Niina Kanniainen-Orpon kanssa kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa perjantaina.

Orpon puoliso maahanmuuttovirastossa

Sisäministeri Petteri Orpon vaimo Niina Kanniainen-Orpo on myös juristi. Orpo kertoi puolisostaan Ilta-Sanomien haastattelussa toukokuussa.

– Hän oli 18 vuotta Finnairilla purserina ja luki sitten itsensä aikuisiällä juristiksi. Hänellä oli oma toimisto, mutta nyt hän työskentelee maahanmuuttovirastossa. Tähän täytyy heti sanoa, että vaikka se kuuluukin ministeriöni hallinnonalaan, virasto on täysin itsenäinen, eikä ministerin toimivalta sinne ulotu, sisäministeri sanoi.

Omilla verkkosivuillaan Orpo kertoi pitävänsä saavutuksena sitä, että hänen puolisonsa sai tehtyä gradunsa perheen arjen pyörittämisen ja osa-aikaisen työssäkäynnin ohella.

Kanniainen-Orpon gradu valmistui Turun yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan vuonna 2013. Työ käsitteli poliisin oikeutta saada tietoja terveydenhuollon ja sosiaalihuollon viranomaisilta.

Orpo on kertonut haastatteluissa mökkeilevänsä vaimonsa kotipaikkakunnalla Puolangalla.

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Elina Lepomäki ei aio puhua miehestään julkisuudessa.

Lepomäen mies lähti Nordealta

Elina Lepomäki linjasi huhtikuussa Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei aio puhua miehestään Jukka Lepomäestä. Puoliso työskenteli viime vuoteen asti Nordea Markets -yhtiön johtajana. Hänen miljoonaluokan tulonsa on nostettu muutamaan otteeseen esiin julkisuudessa. HS kertoi viime vuonna, että Jukka Lepomäki tienasi Nordea-uransa aikana yli 12 miljoonaa euroa.

Jukka Lepomäki pyrki myös Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) johtajaksi, mutta ei tullut valituksi tehtävään. Verkkoyhteisöpalvelu LinkedInissä mies kertoo olevansa Lepomäen perheen Chief Operating Officer, eli operatiivinen johtaja.

Jukka Lepomäki vuonna 2001.

Jukka Lepomäki on kansanedustaja Elina Lepomäen (kok) puoliso. Jukka Lepomäki jätti käytännössä Nordean jo noin vuosi sitten. Hän kertoo Linked Innissä tehneensä töitä Lepomäen perheen toimitusjohtajana.

Puheenjohtajaehdokas Lepomäki kertoi huhtikuussa Iltalehden haastattelussa, että rahoitusalalla toimiva puoliso löytyi yhteisestä seminaarista. Lepomäki kertoi myös, että miehellä on vanha kotitila Etelä-Hämeessä.

Parilla on kaksi tarhaikäistä lasta, ja perheeseen kuuluu myös teini-ikäinen tytär Jukka Lepomäen edellisestä liitosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?