Ex-poikaystävä raiskasi juhlissa ja repi hiustenpidennykset – bändin soitto peitti naisen avunhuudot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ex-poikaystävä raiskasi juhlissa ja repi hiustenpidennykset – bändin soitto peitti naisen avunhuudot

Julkaistu: 24.5.2016 20:44

Entinen poikaystävä kävi meikkaamassa olleen naisen kimppuun juhlissa ja raiskasi. Bändin soitto peitti alleen naisen avunhuudot.

Entinen poikaystävä kävi juhlapaikan yläkerrassa meikkaamassa olleen naisen kimppuun. Mies potki ja löi naista eri puolille kehoa, heitteli lattialle, repi naisen hiustenpidennykset päästä ja rikkoi sukkahousut ja stringit ja raiskasi naisen.

Bändin soiton vuoksi naisen avunhuudot eivät kuuluneet alakertaan.

Raiskaus tapahtui syyskuussa 2014 Leppävirralla. Käräjäoikeus tuomitsi miehen yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Itä-Suomen hovioikeus pysytti rangaistuksen voimassa tiistaina antamassaan tuomiossa, mutta ei soveltanut rangaistusta mitatessaan koventamisperustetta käräjäoikeuden tavoin.

Tällä hetkellä iältään 37-vuotias mies on tuomittu aiemmin muun muassa pahoinpitelyistä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä vahingonteosta. Nämä teot oli tehty vuosina 2007 ja 2012.

Itä-Suomen hovioikeus katsoi, etteivät nämä miehen aiemmat rikokset ja nyt kyseessä olleen raiskauksen suhde osoita miehessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä. Sen vuoksi perustetta koventamisperusteen käyttämiselle ei hovioikeuden mukaan ollut.

Mies on syyllistynyt myös vuonna 2004 tapahtuneeseen kahteen laittomaan uhkaukseen, kahteen pahoinpitelyyn, tapon yritykseen ja raiskaukseen. Kumpikaan oikeusaste ei antanut merkitystä yli 10 vuotta sitten tapahtuneille rikoksille koventamisperustetta harkitessaan.

Itä-Suomen hovioikeuden mukaan teko oli tehty ruumiillista väkivaltaa käyttäen ja eikä tekoon liity mitään erityisiä lieventäviä asianhaaroja.

Pariskunnan seurustelu oli päättynyt jo pari vuotta ennen tekoa. Tekopäivänä vietettiin juhlia ja paikalla oli noin 50-60 henkilöä.

Todistaja näki järkyttyneen ja itkevän naisen tulevan yläkerrasta alakertaan. Nainen kertoi todistajalle, että mies oli raiskannut hänet.

Mies kiisti sukupuoliyhteyden. Oikeudessa esitettiin todisteena muun muassa DNA-tutkimustuloksia, jossa oli viitteitä siemennesteestä ja DNA-tunniste, joka sopi miehen DNA-tunnisteeseen, valokuvia naisen ruhjeista ja revityistä hiustenpidennyksistä ja sukkahousuista ja alushousuista.

Teko aiheutti naiselle ruhjevammoja ympäri kehoa. Teko oli kokonaisuudessaan hänelle traumaattinen. Mies joutuu korvaamaan naiselle henkisestä kärsimyksestä 4 000 euroa ja kivusta ja särystä 500 euroa.

Miestä ei vaadittu heti vangittavaksi eli hän odottaa tuomion täytäntöönpanoa vapaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?