Kuva: Risto-isää odotti järkyttävä näky tyttärensä haudalla – ”Kyllä siinä veri kiehahti” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuva: Risto-isää odotti järkyttävä näky tyttärensä haudalla – ”Kyllä siinä veri kiehahti”

Risto menetti 14-vuotiaan tyttärensä traagisessa onnettomuudessa Alavieskassa vuoden 2007 joulukuussa. Nyt menehtyneen tyttären muistoa häpäistiin kaatamalla tämän hautakivi.

Asiaa tutkitaan hautarauhan rikkomisena ja lievänä vahingontekona.­

22.5.2016 15:28

Risto sai valitettavan soiton torstaiaamulla. Kävi ilmi, että joku oli kaatanut Riston tyttären hautakiven edeltävänä illalla tai yöllä.

– Kyllä siinä veri kiehahti, kun kävi katsomassa sitä (hautakiveä), Risto kertoo Ilta-Sanomille.

– Se oli ainut hautakivi, joka oli kaadettu. Joitain kastelukannuja oli siihen myös heitelty. Se hautakivi oli kaksiosainen ja siihen keskelle muodostuu risti, Risto kertoo Ilta-Sanomille.

– Siinä hautakiven sisällä oli usein kynttilä päällä. Olisiko se sitten häirinnyt tekijöitä, Risto kummastelee.

Alavieskan seurakunnan seurakuntamestari Simo Kähtävä vahvistaa Ilta-Sanomille hautakiven kaatumisen. Hän teki asiasta ilmoituksen myös poliisille.

– Viranomaiset ovat käyneet tutkimassa asiaa paikan päällä. Myös pari vesipisteen hanaa oli jätetty auki, Kähtävä sanoo.

Tällaista oli jälki Riston tyttären haudalla.­

Oulun poliisilaitokselta kerrotaan Ilta-Sanomille, että asiaa tutkitaan hautarauhan rikkomisena ja lievänä vahingontekona.

Alueella ei ole turvakameroita, mutta Kähtävä sanoo, että vastaisuuden varalle sellaiset saatetaan hankkia. Hän kävi nostamassa kaksiosaisen hautakiven toisen puolikkaan tänään sunnuntaina pystyyn. Hautakiven lasi täytyy vielä korjata.

– Kävin tänä aamuna nostamassa kiven. Suhteellisen vähällä vahingolla päästiin. Lasi oli hajalla, mutta kivivaurioita en nähnyt, Kähtävä sanoo.

Risto menetti 14-vuotiaan tyttärensä Alavieskassa vuoden 2007 joulukuussa. Tytär oli liikkunut kahden muun tytön kanssa pyörillä, kun he olivat päättäneet pysähtyä tien laitaan. Yhden tytön housun lahje oli jäänyt pyörän kettingin ja hammasrattaan väliin.

Samaan aikaan yli 90-vuotias mies ajoi Riston tyttären päälle. Tytär menehtyi tapahtumapaikalle. Näkyvyys onnettomuuspaikalla oli huono. Tie oli liukas ja jäinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?