Syyte: Miss Helsingin pahoinpitely oli raaka ja julma

Miss Helsingin Jessica Ruokolan törkeästä pahoinpitelystä syytetty miesystävä tuotiin käräjille tutkintavankeudesta.

Miss Helsingin pahoinpitelyjutussa syytettynä on Jessica Ruokolan miesystävä.

18.5.2016 14:07 | Päivitetty 18.5.2016 16:49

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona syyte tuoreen Miss Helsingin Jessica Ruokolan törkeästä pahoinpitelystä.

Syytettynä on Ruokolan miesystävä, joka kihlakunnansyyttäjä Perttu Könösen mukaan pahoinpiteli Ruokolaa rajusti tammikuussa missikruunajaisten jälkeen.

Syytteen mukaan miesystävä muun muassa repi ja retuutti hiuksista, astui maihinnousukengällä kurkun päälle, sylki ja löi päätä lattiaan, löi nyrkillä kolme kertaa ja nöyryytti tuhrimalla hiuksia.

– Pahoinpitely on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, Könönen sanoi.

Mies kiistää syytteen

Kasvojaan myöten tatuoitu miesystävä kuunteli syytteen lukua ilmeettömästi. Esitutkinnassa on tiettävästi löytynyt viitteitä siitä, että mies kuuluu tai on vahvasti kytköksissä moottoripyöräjengi Cannonballiin.

Hän kiistää syytteen. Puolustuksen mukaan mitään pahoinpitelyä ei tapahtunut.

Jessica Ruokola piti tammikuussa tiedotustilaisuuden kruunajaistensa jälkeisistä tapahtumista.

Puolustuksen mukaan Ruokola oli tullut kotiin aamukahdeksalta ja hermostunut mieheen tämän puhelimessa olleiden viestien takia. Ruokola oli miehen mukaan repinyt hänet sängystä, jonka jälkeen he olivat kieriskelleet lattialla. Sitten Ruokola oli puolustuksen mukaan ajanut miehen pois asunnosta.

Syytetty tuotiin oikeuteen tutkintavankeudesta. Käräjätuomarin mukaan hän on vangittuna jonkin muun asian johdosta.

Ruokola pysyi poissa

Ruokola ei itse tullut oikeuteen lainkaan. Käräjätuomari Maritta Pakarinen sanoi, ettei Ruokolalla ole asiassa mitään vaatimuksia.

– Hän on esitutkinnassa kieltäytynyt tulemasta kuulluksi parisuhdeperusteella, Pakarinen sanoi.

Kumpikaan osapuoli, syyttäjä tai puolustus, ei myöskään ole pyytänyt hänen kuulemistaan käräjäoikeudessa. Näin ollen Ruokola sai jäädä pois istunnosta, hänellä ei ollut velvoitetta saapua paikalle.

Ruokola pahoinpideltiin Miss Helsinki -finaaliviikonloppuna tammikuussa kruunauksensa jälkeen. Hän ei tehnyt itse rikosilmoitusta, vaan poliisi aloitti esitutkinnan oma-aloitteisesti sen jälkeen, kun Ruokola oli kertonut tapahtuneesta tiedotustilaisuudessa.

Törkeä pahoinpitely on virallisen syytteen alainen rikos, joten siitä voidaan nostaa syyte jopa vastoin asianomistajan tahtoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?