Sdp tyytyy ministeri Toivakan anteeksipyyntöön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sdp tyytyy ministeri Toivakan anteeksipyyntöön

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että puolue aikoo seurata tarkasti hallituksen toimia verovälttelyn kitkemisessä.

28.4.2016 17:40

Sdp tyytyy ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan (kok) anteeksipyyntöön eduskunnalta.

Toivakka pyysi anteeksi eduskunnan edessä tiistaista sopimatonta kielenkäyttöään. Lisäksi Toivakka pyysi salin edessä anteeksi Sdp:n kansanedustajalta Timo Harakalta, jota hän syytti aiemmin viikolla valehtelusta. Toivakka pahoitteli kyselytunnilla, että moni on saanut hänen lausunnoistaan väärän kuvan.

Ministeri kuitenkin korosti, ettei hänellä ollut missään vaiheessa osaa Belgiaan perustetun holdingyhtiön operatiivisessa toiminnassa. Hän on jo aikaisemmin myöntänyt, että hänellä on ollut juridista vastuuta Belgiaan perustetun yhtiön perustamisesta.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman totesi puheenvuorossaan, että on erityisen tärkeää, että kaikki osallistuvat verovälttelyn kitkemiseen. Lisäksi hän muistutti, että ministerien tulee omalla esimerkillään osoittaa, että puheet ja teot kohtaavat.

Sdp:n Harakan mukaan keskustelu Toivakan tapauksessa on keskittynyt epäolennaiseen. Harakka muistutti, että yhtiön perustaminen edellyttää aina hallituksen päätöstä ja tietoa asiasta. Harakan mukaan Toivakka ei anteeksipyyntöjenkään jälkeen tunnusta reilusti vastuuta, joka hänelle Harakan mielestä kuuluu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?