Kotimaa

Helsinkiläisen koulupojan kiusaamisvideo leviää sosiaalisessa mediassa – Rehtori: ”Suhtaudumme asiaan vakavasti”

Julkaistu:

Meilahden alakoulun oppilas joutui röyhkeän kiusaamisen uhriksi viime viikolla. Koulun rehtori Tero Tatterback tuomitsee jyrkästi teon. Hän pyysi kiusaajat ja heidän vanhemmat puhuteltavaksi.
Tero Tatterback kertoo Ilta-Sanomille, että välikohtaus sattui viime viikon torstaina kouluajan ulkopuolella Meilahden yläkoulun pihalla. Yläkoulu sijaitsee lähellä alakoulua.

Kiusaamiseen osallistui rehtorin mukaan ainakin viisi poikaa, joista suurin osa on Meilahden alakoulusta.

Osa yllytti kiusaamiseen, osa oli hiljaa ja ainakin kaksi poikaa kävi uhriin käsiksi. Yksi kuvasi tapahtumat videolle, joka on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa.

– Yksi oli selkeästi se päätekijä ja muut yllyttivät. Siinä on ollut uhkailua ja tönimistä, minkä lisäksi avokämmenellä lyödään kasvoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Toinenkin poika oli (uhrin) takana ikään kun muurina ja taisi hänkin tönäistä.

– Ne, jotka eivät ole sanoneet mitään, katson, että sekin on ollut (kiusaamiseen) kannustamista, Tatterback totesi torstaina Ilta-Sanomille.


HÄN on äärimmäisen pahoillaan siitä, että tapauksesta kuvattu video leviää sosiaalisessa mediassa.

– Miksi aikuiset ihmiset levittävät tuommoista videota, koska siinä ei ajatella edes sitä uhria, vaan niitä omia tarkoitusperiä, Tatterback huomauttaa.

Hän suhtautuu koko kiusaamistapaukseen äärimmäisellä vakavuudella.

– Ilman muuta suhtaudumme asiaan vakavasti. Olemme ryhtyneet kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin. Tavoite on se, ettei tuommoista enää ikinä tapahdu, Tatterback kertoo.


HÄN pyysikin kiusaajat ja näiden vanhemmat tapaamiseen tänään perjantaina.

– Olen vaatinut heitä, että tänne pitää tulla. Meidän pitää yhdessä miettiä sitä, miten varmistamme, että näin ei enää koskaan tapahdu, Tatterback selvittää.

Hän sanoo, että myös uhrista pidetään huolta.

– Pitää tukea myös tätä, jota siinä väkivaltaisesti kohdeltiin. Pidämme huolta hänestä ja hänen perheestään, Tatterback alleviivaa.


MOTIIVIT kiusaamiselle ovat vielä epäselvät. Hänen tiedossaan ei ole aiempia tapauksia, joissa samaa poikaa olisi kiusattu koulussa.

– Kyllä tämä tuli siinä mielessä yllätyksenä, Tatterback kertoo.

Asiasta on tehty Helsingin poliisille rikosilmoitus. Koska kaikki epäillyt ovat alle 15-vuotiaita, he eivät joudu rikosoikeudelliseen vastuseen.

Helsingin poliisista kerrotaan IS:lle, että asiasta on käynnistetty sovittelumenettely, jota käydään yhteistyössä Helsingin kaupungin viranomaisten kanssa. Siellä yritetään hakea kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.