Ilkka Vainio ystävästään Kari Tapiosta: ”Hän lähti liian aikaisin”

Tuottaja-sanoittaja Ilkka ”Ile” Vainio kantaa kaulallaan Kari Tapion kultaista ristiä. Ystävyksillä oli sopimus: se joka lähtee ensin, saa toisen kantaman ristin.

Kari Tapion kultainen risti on Ile Vainiolle hyvin rakas.

19.4.2016 3:29

– Minulla on kauniit muistot Karista. Kari oli Suomen kansan rakastama, myös minun. Hän teki monen miehen työn. Kannan Karin ristiä kaulassa, ja se oli Karin toive. Palasin juuri Espanjasta. Muistelimme ystävieni kanssa Karia. Kari oli siellä mukana sydämessäni, samoin kuin isäni Juha. Ystävyys on ikuista. Se ei lopu siihen, kun toinen lähtee. Kannan häntä ja hänen laulujaan sydämessäni aina, Vainio sanoo.

Rakastetun laulajan viimeinen taksimatka päättyi hänen kotinsa pihalle Espoon Haukilahteen joulukuussa 2010.

– Se tuli yllätyksenä kaikille. Kari lähti liian aikaisin taivaaseen. Se oli kaikille järkyttävää. Totta kai taksikuskikin oli sokissa, Vainio kertoo.

Hän ehti tehdä Kari Tapion kanssa töitä 20 vuotta.

– Julkaisimme 220 laulua. Me olimme hyviä työtovereita, mutta myös hyviä ystäviä. Hän oli lähtiessään parhaassa laulukunnossa. Laulut jäävät elämään ja hyvät muistot. Kari oli suomalainen rehellinen mies. Hän ei yrittänyt olla mikään kiiltokuvapoika vaan aito suomalainen. Hän oli henkevä kulkuri. Jätkä ja herra samassa. Suomalaisen viihteen suuri mies. Oli suuri kunnia, että sain tehdä hänen kanssaan töitä ja olla hänen ystävänsä. Hän oli reilu kundi, komea mies ja sydämellinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?