Salainen presidenttikysely julki – keskustaväki Sauli Niinistön kannalla

Julkaistu:

IS:n haltuunsa saaman tutkimuksen mukaan keskustaväki haluaa presidentiksi mieluummin Sauli Niinistön kuin Matti Vanhasen.
Keskustan kannattajat eivät syty puolueen omasta presidenttiehdokkaasta.

Keskustaväen mielestä puolueen paras presidenttiehdokas olisi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

IS sai haltuunsa erään toimijan TNS Gallupilla huhtikuussa teettämän tutkimuksen keskustan presidenttiehdokkaasta.Jos grafiikka ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Tutkimuksen mukaan keskustan äänestäjistä 34 prosenttia on sitä mieltä, että keskustan ei pitäisi asettaa omaa ehdokasta ja keskustan presidenttiehdokas tulisi olla Niinistö.

Keskusta on ensimmäinen puolue, joka nimeää ehdokkaansa tammikuun 2018 presidentinvaaleihin. Ex-pääministeri Matti Vanhanen (kesk) valittaneen keskustan presidenttiehdokkaaksi vajaan parin kuukauden kuluttua puoluekokouksessa Seinäjoella.

Keskustan äänestäjistä vain 28 prosenttia liputti Vanhasen presidenttiehdokkuuden puolesta.

Keskustan aktiivisuus presidenttikysymyksessä tuli yllätyksenä miltei kaikille. TNS Gallupin tutkimus myös vahvistaa, että puolueet syvät rivit eivät innostu tässä vaiheessa omasta presidenttiehdokkaasta.

Puoluesihteeri Timo Laaninen (kesk) tulkitsee tutkimustulosta virkansa puolesta toisin.

– Se kertoo sitä, että keskustan kannattajien keskuudessa on käyty samaa pohdintaa kuin puolueessa. Jonkin verran keskustelua käytiin siitä, että voisimmeko olla suoraan Niinistöä tukemassa siinä tapauksessa, että hän on ehdolla.

– Keskustelujen johtopäätös oli, että kyllä suurimmalla eduskuntapuolueella pitää olla presidentinvaaleissa oma ehdokas, Laaninen totesi.

Lue lisää päivän Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt