IS vietti yön Suomen erikoisimmassa kiinteistökauppakohteessa – ympärillä 700 kuutiota teräsbetonia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

IS vietti yön Suomen erikoisimmassa kiinteistökauppakohteessa – ympärillä 700 kuutiota teräsbetonia

Vietimme yön Etelä-Karjalan Luumäellä sijaitsevassa teräsbetonikorsussa. Samalla tutustuimme Salpalinjaan. Hyppää mukaan seikkailuun!

14.4.2016 15:48 | Päivitetty 15.4.2016 6:54

Etelä-Karjalan Luumäellä sijaitsee ehkä Suomen erikoisin kiinteistökauppakohde. Myynnissä on tontti, johon sisältyy käyttöoikeus sodan aikana rakennettuun teräsbetonikorsuun.

Katso ylläolevalta videolta, millainen Luumäen teräsbetonikorsu on.

Erikoinen kohde on herättänyt runsaasti huomiota netissä. IS kertoi korsusta jo tammikuussa 2014. Tontti ei ole kuitenkaan mennyt kaupaksi. Tammikuussa 2014 hintapyyntö oli 50 000 euroa, nyt siitä pyydetään 29 000 euroa.

IS vietti torstain ja perjantain välisen yön korsussa. Samalla tutustuimme Salpalinjaan.

Ilta-Sanomien Facebook-sivuilla esittelimme korsua ja Salpalinjaa suorissa videolähetyksissä aina auringonnousuun saakka.

Yön etenemistä seurattiin verkkosivuillamme ja Twitterissä tunnisteella #korsuyo. Toimittaja Lauri Silvanderin twiitit korsusta näkyvät alla olevassa ikkunassa.

Live Blog Korsuyö

Twitter-seuranta ei näy kaikilla mobiililaitteilla.

Tunnelmat korsusta klo 21.30:

Jos video ei näy, katso se täältä.Tunnelmat korsusta kello 22.30

Jos video ei näy, katso se täältä.Tunnelmat korsusta kello 00.30:

Jos video ei näy, katso se täältä.

Tunnelmat korsusta kello 03.00:

Jos video ei näy, katso se täältä.

Tunnelmat korsusta kello 06.00:

Jos video ei näy, katso se täältä.

Salpalinja-opas Petri Parkko ja toimittaja Lauri Silvander korsussa torstaina.­

Korsun suuaukko.­

Korsuun mahtuu majoittumaan 18 henkeä.­

Sähköttömään ja karuun korsuun mahtuu majoittumaan 18 henkilöä. Korsu on järeää tekoa, sillä myyjän mukaan ympärillä on 700 kuutiota teräsbetonia.

Korsulle on keksitty erilaisia käyttömahdollisuuksia, mutta tällä hetkellä se seisoo tyhjänä samalla paikalla, jonne se 1940-luvulla rakennettiin.

Korsun seinät ovat jyhkeät. Ympärillä on 700 kuutiota teräsbetonia.­

Korsu on ollut kaupan jo pitkään.­

Alkuperäinen Salpalinja, eli viralliselta nimeltään Suomen Salpa oli noin 1 200 kilometrin pituinen puolustuslinja. Päätös linjan rakentamisesta tehtiin Moskovan rauhansopimuksen jälkeen maaliskuussa 1940. Rakennustöitä tehtiin talvi- ja jatkosodan aikaan aina vuoden 1944 joulukuulle. Linnoitustöissä oli enimmillään noin 35 000 miestä ja 2 000 lottaa.

Korsu rakennettiin 1940-luvulla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?